Пољопривреда

Расписан конкурс за финансирање изложби пољопривреде

Објављено у Пољопривреда.

Расписан конкурс за финансирање изложби пољопривреде Град ће ове године издвојити три милиона динара за финансирање репрезентативних изложби из области пољопривреде на територији Београда. На расписани конкурс до 5. јуна у 16 сати могу да се јаве локалне власти, невладине организације, универзитети, институти, стручне асоцијације, синдикати, задруге, удружења и друге непрофитне институције и организације са седиштем регистрованим на територији Београда.

– Секретаријат за привреду традиционално подржава организовање ових изложби због изузетног значаја пољопривреде као једног од генератора развоја града и све већег броја регистрованих пољопривредних газдинстава, а нарочито узимајући у обзир околност да је 70 одсто територије Београда пољопривредно земљиште. Посебно је важно што ће, у ситуацији када се приближавамо Европској унији и хоћемо да се усагласимо са европским стандардима, ове изложбе пружити прилику да се покаже шта су урадили београдски пољопривредни произвођачи – рекла је Станија Вишекруна, заменик градског секретара за привреду.

Конкурс је објављен у средствима јавног имформисања и на сајту Градске управе, а критеријуми на основу којих ће комисија изабрати које ће изложбе финансирати јесу њихов утицај на развој пољопривреде и привреде у целини, досадашње учешће на изложбама код нас и у иностранству, додељена признања и дипломе, начин излагања (самостално или у сарадњи са другим излагачима) и континуитет у организовању изложби и утицај на запошљавање.

Прошле године је за шест изложби у Младеновцу, Обреновцу, Барајеву и још неколико задруга одобрено 1.470.000 динара.