logo

Ухапшен "апотекар" из Граница

Након претерса куће у насељу Границе, младеновачка полиција је у кровној конструкцији, испод црепа, пронашла већу количину дроге  намењене уличној продаји. Прилком једне од највећих заплена на територији наше општине ухапшен је Игор С. (33) из Младеновца.

13. јануар, Границе – У проваљеној кућној "апотеци" ухапшеног пронађено је око 400 грама "ацетилоклодеина", супстанце са листе опојних дрога као и близу 430 грама смеше (хероин, парацетамол ...) за припремање веће количине дроге. Уз ове супстанце нађена је пратећа опрема, дигитлана вага и кесице. Ухапшени Игор С. који је од раније познат полицији ухапшен је због сумње да је неовлашћено производио и стављао у промет опојне дроге. Дилер је са "материјалом" који је пронађен код њега мешањем и размеравањем био у могућности да на улицу избаци преко килограм "уличног хероина".

Осумњичени Игор С који је раније осуђиван због других кривичних дела, уз кривичну пријаву је приведен дежурном истражном судији Другог основног суда у Београду који му је одредио притвор од 30 дана.

Иначе, Потпуно чисти хероин је беле боје и горког укуса, и топљив је у води. Међутим, улични хероин најчешће је смеђкасте боје, садржи само око 7-10%, највише до 20-так посто диацетилморфина, док су остатак друге супстанце: парацетамол, заступљен у огромној мери чак преко 50%, у "уличном" хероину - Дилери га мешају са хероином због његових аналгетичких и антипиретичких особина (ублажава бол и снижава температуру - умирује), једноставно се набавља - без рецепта, јефтин је, већина људи га одлично подноси, не показује нежељене ефекте, као код других лекова против болова.

Следећа супстанца по заступљености, за мешање са хероином је: Шећер (лактоза, коју дилери радо користе за мешање због свог неутралног укуса), која је најмање штетна од свих осталих ствари доје се понекад нађу у хероину, за разлику од отрова попут стрихнина и кинина.

Чистоћа хероина јако варира, што је често узрок многих смрти од предозирања. Да би се повећала количина дроге на тржишту, а самим тим и зарада, сви дилери у ланцу додају набављеној смеси најразличитије супстанце, од шећера, прашкастих боја за зидове до гипса. Зависници који имају свог сталног добављача навикнути су и на његов начин "резања" хероина, односно на проценат хероина у смеси коју узимају. Промена дилера или промена пошиљке понекад значи и смрт због предозирања јер нова пошиљка садржи више хероина.

Дистрибутивне групе врше дуплирање дроге (смеша и супстанци), путем коришћења разних погодних материја. На пример: Хероин се меша са материјама као што су кинин, лактоза, парацетамол, посебне мешавине млека и шећера и слично, а често хероинска доза не садржи ни 50% хероина, већ је тај проценат мањи и најчешће 25%, односно четвртина "пакета". Ове групе такве "разблажене" дроге продају зависницима.

11. јануар, Ковачевац – Током рутинског претреса породичне куће у Ковачевцу службеници Полицијске станице Младеновац запленили су код Д.Ч - а  две пушке и пиштољ, све без дозволе. У истој кући пронађена је марихуана, семенке марихуане и кесице за пaковање.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.