logo

Актуелности

Испуњено још једно обећање дато грађанима - нови спортски терен у Међулужју

 

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас Месну заједницу Међулужје где је са становницима овог насеља отворио ново кошаркашко игралиште. Догађају су присуствовали председник општине Младеновац Владан Глишић, директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић, кошаркаш Јован Копривица и становници овог насеља.

Весић је подсетио да је Међулужје обишао пре неколико месеци са својом покретном канцеларијом због постројења за прераду отпадних вода и изградње канализационе мреже.

– Ово је прво насеље у Младеновцу које ће имати потпуно изграђену канализацију и своје постројење за прераду отпадних вода. Постројење је већ завршено 90 одсто, а потпуно ће бити готово и у функцији крајем јуна. Треба нам још месец дана да довршимо другу фазу и од краја јуна моћи ћемо да прикључимо око 2.500 домаћинстава. Трећа фаза подразумева правац преко Крагујевачког пута где има петнаестак улица са домаћинствима и они ће накнадно моћи да се прикључе, тако да ће комплетно насеље бити завршено. То ће бити пример једне мале сеоске канализације, потпуно заокружене, са својим постројењем за прераду отпадних вода – казао је Весић.

Он је том приликом подсетио и на тадашњу молбу становника овог насеља да добију једно игралиште за кошарку.

– Град Београд им је изашао у сусрет, ЈКП „Зеленило – Београд” је урадило тај посао и данас деца овог насеља имају кошаркашко игралиште које је осветљено, ограђено и са добром подлогом. Већ је урађено и дечје игралиште, Општина ради и на фудбалском терену заједно са Фудбалским савезом Србије и тако ће деца овог насеља добити садржаје на којима могу да проводе своје време. Следећи задатак биће нам да уредимо центар овог насеља, поставимо клупе, посадимо зеленило, осветлимо простор и да то буде место где ће људи моћи да се друже. Ово насеље је пример како се решавају инфраструктурни проблеми и како свако место може да постане боље. Данас становници Међулужја могу да се похвале да им је боље него јуче, да имају нешто што раније нису имали и данас је јасно колико то значи деци овог насеља – казао је Весић, указавши да у новобеоградском Блоку 70 постоји проблем са уређењем шеталишта Лазаро Карденаса где једна група становника не дозвољава наставак радова тражећи да се ради ван пројекта, те ће тај новац бити употребљен за игралишта по селима на територији Београда.

Председник општине Младеновац Владан Глишић захвалио је Горану Весићу и Граду Београду на разумевању и нагласио да су већ почели послови на пројектовању трга у овом насељу.

– У овом насељу почели смо и у реализацију изградње капеле и очекујемо да радови буду готови за пар недеља. У плану је и асфалтирање улица и тротоара, изградња канализационе и водоводне мреже и трудићемо се да све оно што смо се договорили са становницима овог насеља у наредном периоду и испунимо – казао је Глишић.

Кошаркаш Јован Копривица је указао да је сваки терен битан за децу и школски спорт Београда.

– Сваки пут када дођемо у слична насеља наиђемо на осмехе деце и ово је само један од многих терена које смо до сада заједнички изградили са надом да ћемо добити неке нове кошаркашке звезде и легенде овог спорта – истакао је Копривица.

Том приликом одржана је и ревијална утакмица играча КК „Младеновац” у баскету а заменик градоначелника је деци поделио кошаркашке лопте.

Igralistevesic1
Igralistevesic2
Igralistevesic3
Igralistevesic4

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.