logo

Актуелности

Ученичка компанија из Гимназије Младеновац најбоља у држави - младеновачки гимназијалци представљаће Србију на европском првенству у Естонији

 

Ученичка компанија "Moveably" из Гимназије у Младеновцу освојила је прво место на Националном такмичењу најбољих ученичких компанија одржаном у Београду, док је гимназијалац Никола Величковић (4-2) освојио награду за најбољег младог лидера ученичких компанија. Награду им је уручила Ана Заплетић из Америчке агенције за међународни развој, а они ће у јулу представљати Србију на европском такмичењу ученичких компанија које ће бити одржано у Талину, у Естонији.

Младеновачки гимназијалци су у оквиру своје компаније осмислили апликацију која повезује превознике и појединце и тако олакшава договор око превоза робе.

Тим из Младенвца предтављало је 11 ученика Гимназије: Анђела Кањо (директор), Филип Окетић (главни програмер), Никола Величковић (маркетинг менаџер), Милица Вучетић (финансијски менаџер), Ема Бркић (ПР менаџер), Ђорђе Милентијевић (сниматељ и монтажер), Младен Пантић (графички дизајнер), Наталија Окетић (истраживање тржишта), Нађа Цветковић (ПР на страним језицима), Николина Глишић (лектор) и Синиша Симић (ПР менаџер) и ментор тима, професор Предраг Матовић.

Двадесет најбољих тимова из средњих школа широм Србије представило је производе и услуге својих компанија у оквиру продајног сајма у тржном центру Бео и презентовало публици и жирију бизнис планове. На свечаној церемонији доделе награда присутнима се обратила Матеја Норчич-Штамцар, заменица шефа Делегације ЕУ у Србији.

Такмичење је реализовала организација Достигнућа младих у Србији уз финансијску помоћ Америчке агенције за међународни развој, Европске уније кроз пројекат BY LEAP, компанија ManpowerGroup Србија и Нестле и тржног центра БЕО.

Честитамо свим члановима тима и желимо им много среће у Естонији!

Moveably1
Moveably2
Moveably3
Moveably4

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.