logo

Актуелности

Побратимиле се општине Младеновац и Пале - потписан споразум о сарадњи

 

У  Свечаној сали др Елси Ингилс, у дану када Младеновац обележава Дан општине, потписан је споразум о сарадњи између општина Младеновац и Opština Pale-Општина Пале. Споразум подразумева јачање сарадње две општине, пре свега у области културе и образовања.

Споразум о сарадњи  потписали су Бошко Југовић, начелник општине Пале која припада Источном Сарајеву у Републици Српској и Владан Глишић, председник Градске општине Младеновац.

Глишић је овом приликом истакао да је ово велики дан за обе општине.

„Потписивање споразума у области културе и образовања значи много за наше младе нараштаје, суграђане и становнике братске општине Пале. Они ће овде имати доброг пријатеља и људе који ће мислити на њих. Верујем да ће ова сарадња трајати вечно“, рекао је, између осталог, Владан Глишић.

Начелник општине Пале, Бошко Југовић, изразио је велико задовољство због унапређења сарадње између две општине.

„Ако постоји тренутак када човек говори из срца, емотивно, то је онда овај тренутак. Није потребно ништа друго него само реаговати онако како осећате. Ми, из Републике Српске, желимо да одређена искуства препишемо од општина која имају видан напредак у свим сегментима, а то смо имали прилику да видимо у општини Младеновац. Оно што ви имате да прикажете кад је у питању историја српског народа је импозантно. У ових пар дана смо видели много тога што нас је фасцинирало и наша обавеза је да то преносимо на будућа покољења. Желимо да ово братимљење буде на понос свих наредних генерација“, нагласио је Југовић.

Свечаном догађају присуствовала је и делегација из општине Občina Gornja Radgona, са којом је општина Младеновац побратимљена преко 40 година.

Pobratimi1
Pobratimi2
Pobratimi3
Pobratimi4

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.