logo

Актуелности

Младеновац домаћин рвачког турнира „Љубомир Ивановић Геџа”

 

Међународни меморијални рвачки турнир „Љубомир Ивановић Геџа” одржаће се у суботу, 13. августа, у Младеновцу.

Ово ће бити 35. издање престижног турнира у грчко-римском стилу који ће окупити 106 рвача из девет земаља. Елиминационе борбе почињу у 11 сати, а финала су на програму од 18 часова. Такмичење се одржава у младеновачкој спортској хали која носи Геџино име. Улаз у дворану за све посетиоце и љубитеље рвања биће бесплатан.

О значају овог турнира на конференцији за новинаре у Младеновцу говорио је, између осталих, члан Градског већа Града Београда Горан Спасојевић, који је и председник Организационог одбора. Спасојевић је том приликом истакао да с поносом може да се каже да је Младеновац центар рвања.

"Овај спорт заузима значајно место у Младеновцу, а бити домаћин овако значајном међународном турниру јесте показатељ да је Младеновац спреман за организацију значајних спортских манифестација. Велико нам је задовољство што овим турниром враћамо сјај рвању, а све у част великану овог спорта Љубомиру Ивановићу Геџи", истакао је Спасојевић и најавио да ће у наредном периоду бити учињени сви неопходни напори како би Геџин меморијал прерастао у рејтинг турнир који ће окупљати преко 500 такмичара из више од 80 земаља.

Генерални секретар Рвачког савеза Србије Милан Јелић нагласио је да овај турнир из године у годину подиже организациони ниво, али и постиже све већу заинтересованост, како учесника тако и публике.

"Ово је одлична прилика да се направи пресек стања у нашој репрезентацији пред финални циклус припрема за Светско првенство. Наши репрезентативци су у пуној форми, очекујемо фантастичне борбе и изванредне резултате наше репрезентације", рекао је Јелић.

Председник Рвачког клуба „Љубомир Ивановић Геџа” Александар Питулић, који је један од организатора турнира, позвао је публику да у што већем броју у суботу посети хову спортску манифестацију. Како је рекао, посетиоци ће, осим квалитетних борби, уживати и у занимљивом пратећем програму.

"Обезбедили смо бројне награде за најмлађе гледаоце. Делићемо бицикле, лаптопове, лопте, спортску опрему, а све у циљу даље популаризације рвања међу најмлађом популацијом. Такође, посебно ми је задовољство што су промотери овогодишњег Геџиног меморијала прослављени боксер Мирко Пузовић и наш златни олимпијац Давор Штефанек", рекао је Питулић.

Љубомир Ивановић Геџа оставио је неизбрисив траг као тренер, јер су под његовим вођством наши рвачи на олимпијским играма, светским и европским првенствима освојили чак 55 медаља.

Наши рвачи одмериће снаге с јаком конкуренцијом из Финске, Пољске, Турске, Мађарске, Хрватске, Бугарске, Велике Британије и Чилеа и тестирати спремност тима пред Светско првенство које се одржава у Београду од 10. до 18. септембра.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.