logo

Актуелности

Одржана оснивачка скупштина Привредног клуба Младеновац

 У великој сали Градске општине Младеновац одржана је основачка скупштина Привредног клуба Младеновац. У присуству великог броја младеновачких привредника, Скупштини су присуствовали Милан Љушић, државни секретар Министарства привреде Републике Србије, Игор Мушић, члан већа града Београда и Никола Кожовић, секретар за привреду градске управе града Београда.

 
Присутне је најпре поздравио председник Градске општине Младеновац Владан Глишић, који је будућем руководству Привредног клуба пожелео успешан рад и истакао значај удруживања привредника као и подршку коју ће Привредном клубу пружити општина Младеновац.
 
“Жеља нам је и обавеза да заједно направимо још бољу и квалитетнију сарадњу која ће допринети ефикасном и бржем протоку информација и сервисирати потребе привредника у оптималном року и обостраном интересу. Општина је обезбедила простор и све предуслове за функционисање канцеларије путем које ће привредници моћи да се информишу о конкурсима, субвенцијама, инфраструктурним и енергетским питањима, планским актима, пореским питањима, комуналним и саобраћајним проблемиа. Они ће у општини имати свој центар који ће активно учествовати у креирању буџета и плановима развоја општине”, рекао је Глишић.
 
Државни секретар у Министарству привреде, Милан Љушић, подржао је оснивање Привредног клуба и нагласио значај сарадње локалне самоуправе и привредника.
 
„Заиста је добра пракса када локална самоуправа окупља своје привреднике у овај тип удруживања. На тај начин привреднници могу своје могућности лакше да остваре и да што лакше дођу до средстава и субвенција које им нуди држава. И оно што је најбитније што ће моћи да добију, јесу информације“, рекао је Љушић.
 
За председника Управног одбора Привредног клуба Младеновац изабран је Аслександар Томић, власник предузећа „Гранд - АБМ“ из Ковачевца.
 
“Привредни клуб који смо основали има за циљ развој привреде у сваком смислу. Жеља нам је да ојачамо привреду и подигнемо предузетнике, да запошљавамо више људи, да им плате буду веће, да подигнемо стандард. То нам је циљ и суштина и са тим ставом смо кренули. Општина подржава Привредни клуб и имаћемо канцеларију у згради општине, што је добро. Подржава нас и Град Београд и ја им захваљујем на томе. Привредници ће у канцеларији да завршавају све своје потребе на нивоу Општине и Града, односно оно што Република Србије нуди као помоћ и подстицаје”, рекао је Томић.
Upm1
Upm2
Upm3
Upm4
Upm5
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.