logo

Актуелности

Протест младеновачких пољопривредника

Представнике пољопривредника из Младеновца који су, незадовољни државном аграрном политиком, од јутрос блокирали једну траку магистралног пута М23 Крагујевац-Младеновац, код скретања за Аранђеловац, примио је данас Бранислав Јовановић, председник Градске општине Младеновац. Састанак у Министарству пољопривреде је заказан за 17 часова.

Око стотинак пољопривредника са тракторима и механизацијом блокирали су јутрос око 10 часова једну траку магистрале М23, код скретања за Аранђеловац. Саобраћај се на овом магистралном путу одвија отежано, само једном траком, док је пут према Аранђеловцу проходан.

Бранислав Јовановић, председник Градске општине Младеновац, обишао је пољопривреднике, након чега су њихови представници у згради општине Младеновац изнели своје захтеве према Министарству пољопривреде. Јовановић је подржао захтеве који су послати Министарству пољопривреде, односно Зорану Ненадовићу, саветнику министра.

У току дана стигао је одговор из ресорног министарства, те ће се данас у 17 часова одржати састанак у Министарству пољопривреде којем ће, поред председника општине Бранислава Јовановића, присуствовати и тројица представника пољопривредника из Младеновца.   

Иначе, део војвођанских земљорадника незадовољних новим системом субвенционисања аграра почео је јуче, а ноћас и јутрос наставио блокаду дела саобраћајница у покрајини.Члан организационог одбора протеста пољопривредника Мирослав Ивковић изјавио је да су од петка у блокади и гранични прелаз Шид-Товаришево и пут Боград-Крагујевац код Младеновца.

Ивковић је агенцији Бета рекао да су поред многих магистралних путева у Војводини, у блокади и ова два путна правца јер полиција не дозвољава пољопривредницима да се крећу тракторима.

Према његовим речима, пољопривредници из Младеновца налазе се у блокади са 40 трактора на старом путу Београд-Крагујевац код скретања за Аранђеловац, што не иде у прилог тези да су сви пољопривредници из Србије задовољни политиком коју води Министарство пољопривреде.

Током протеста није било никаквих инцидената.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.