logo

Актуелности

Прекинута седница Општинског већа

Данашња 36. редовна седница Општинског већа прекинута је због недостатка кворума код прве, и једине, тачке дневног реда која се односила на регулисање накнаде породицама чији објекти су својевремно срушени ради изградње зелене пијаце.

Дакле, једина тачка данашњег дневног реда је била : 1. Разматрање мишљења Јавног правобранилаштва број М 6/2012 од 24.4.2012. године, у вези са дописом ЈКП "Пијаце Младеновац" број 2021 од 20.4.2012. године, који се односи на захтев породице Јеремић за регулисање уговорне обавезе коју има ЈКП "Пијаце Младеновац" према именованом лицу.

Седници су присутвовали чланови Општинског већа – Бранислав Јовановић, Дејан Чокић, Зоран Милетић, Богдан Вуксановић и Драган Павловић. Такође, седници су присуствовали и помоћници председника Добрица Недељковић и Јасминка Прокић, као и општински Јавни правобранилац, Весна Милић-Сјеран.

Након што је једногласно усвојен Дневни ред, председавајући Већа, Бранислав Јовановић, је образложио предложену тачку, као и начин за решавање насталог проблема.

– Пред седницу сте добили захтев господина Предрага Терзића, који се односи на исти проблем, тако да требамо размишљати о две ствари. Породицама Јеремић и Терзић у циљу изградње нове зелене пијацу су срушени објекти. Пијаца је направила уговоре пре две-три године о начину регулисања накнаде за срушене објекте. Од идеје које је тада била актуелна да се прави онакав објекат зелене пијаце изгледа да у овом тренутку нема ништа. Тако да се прави анекс уговора који се односи на породице Јеремић и Терзић. У допису правобранилаштва имате јасно наведено да мора да постоји сагласност свих да би се усвојио анекс уговора. У случају породице Јеремић сагласност постоји за прављење анекса уговора.

Оно што се јавио као проблем је обезбеђивање новца за регулисање надокнаде, после чега би ЈКП "Пијаце - Младеновац" требале да праве одоговарајуће уговоре и извршиле исплату.

По мени једини начин решавања овог проблема је да се са ставке Капиталне инвестиције општинског буџета за ову годину одвоји одређена сума новца. Не видим други начин, нити друга средства, да се овај проблем реши, јер изградња пијаце предстваља, и надам се да ће и даље представљати, једну од капиталних инвестиција у нашој општини – рекао је Јовановић.

У оквиру расправе о поменутој тачки, за реч се јавио Дејан Чокић, заменик председника општине.

– Пре свега мислим да је некоректно, пошто је ово јако битно питање, што немамо овде и остале коалиционе партнере на званичној седници Већа. Знамо да је члан Већа из Нове Србије на прошлој седници Скупштине поднео оставку, али нисам знао да су поднели оставке и члан Већа, Милан Ђорђевић и помоћник председника Слађана Живановић. Ако су и они поднели оставке волео бих да добијемо то написмено.

Мој лични став је да нећу да доносим одлуке где нема и осталих коалиционих партнера који су са нама радили четири године, а очигледно су то у последњих 10-15 дана заборавили када су кренули у кампању. Мој лични став је за било коју одлуку, па био то одговор и не, да мора да буду и они присутни пошто иначе нису присутни на послу, макар могу да присуствују седницама Већа. Што се мене тиче седница је за мене завршена – рекао је Чокић, након чега је напустио седницу у пратњи чланова Већа, Богдана Вуксановића и Зорана Милетића.

Након њиховог изласка, Бранислав Јовановић, је констатовао да за даљи рад седнице нема кворума и наставак седнице одложио за период "када се створе услови".

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.