logo

Актуелности

Партизановци у Младеновцу

После година проведених у нижим ранговима такмичења, тешких материјалних услова и празних трибина, некадашња слава Кошаркашког клуба "Младеновац" данас делује нестварно. Зато вам је на путу повратка потребна вам сва могућа помоћ, а након јучерашњег пријема код председника општине, сва је прилика да долазе бољи дани за младеновачку кошарку.

Колико су у вођењу и опстанку једног спортског клуба важни материјални услови, толико су важна и познанства. Пре свега, познанаства људи који могу и искрено желе да вам помогну. Председник градске општине Младеновац, Дејан Чокић, угостио је трочлану делегацију из врха српске кошарке у жељи да се помогне опстанак и напредовање К. К. "Младеновца" ка вишем рангу такмичења.

Драган Кокан Ђуришић, чувени навијач Партизана и репрезентације Србије,Тихомир Драговић бивши играч К.К Иванграда и будући помоћник Мирослава Муте Николића у Радничком као и Сенад Рамусовић, судија и делегат у АБА лиги свакако су људи који могу и желе да помогу младеновачкој кошарци.

Састанак је био прилика да се евоцирају успомене али и да се направе планови за даљи рад на унапређењу младеновачке кошарке, пре свега преко носиоца овог спорта у нашој општини Кошаркашког клуба "Младеновац".

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, поздравио је госте.

– Захваљујем вам се што сте дошли у Младеновац, што сте наши гости и на крају што сте моји гости, јер смо сви партизановци. Желим да вам честитам на овој једанаестој титули и верујем да ћемо наставити да гурамо тако и даље. Драго ми је што сам вас угостио после финалног турнира у Паризу, када су у Младеновцу били играчи и тренер Партизана, Дуле Вујошевић. Ваша помоћ нам је потребна. Ја сам био недавно код градоначелника Драгана Ђиласа који је и председник Кошаркашког Савеза Србије и рекао ми је да ће младеновачка кошарка имати његову помоћ у заједничкој жељи да уђемо ове године у виши ранг. Оно што нам је потребно од вас је да нам помогнете са неким Партизановим играчима из јуниорског погона или препорукама за избор неког талента, а нема сумње да ће ваше искуство и познанства које имате сигурно да нам помогну – рекао је Чокић.

Драган "Кокан" Ђуришић, надалеко познати пријатељ и навијач Партизана, човек који је традиционалним уласком на терен пропратио све успехе селекција Југославије још из периода деведесетих година, пре 30 година као играч имао је прилику да искуси тадашњу снагу К.К "Младеновца".

– Хвала вам на оном дивном гостопримству када смо се ми Партизанови навијачи, играчи и тренери окупили овде у Младеновцу пред повратак у Београд. Ми се увек пријатније осећамо када дођемо у приградске општине где се игра добра кошарка него рецимо по неким београдским насељима, а што се тиче помоћи од Партизана ту нема никаквих проблема. Ми ћемо се консултовати са Спортским директор Драганом Тодорићем и тренером Дулетом Вујошевићем и сигурно можете да очекујете нашу помоћ.

Помоћ клубу обећао је и Тихомир Драговић, будући помоћни тренер Радничког из Крагујевца и сарадник Мирослава Муте Николића, човека који је са овим клубом довео Јадранску лигу у срце Шумадије.

– Ја ћу само искористити прилику да вам пренесем поздраве из Партизана и Кошаркашког савеза Београда као и безрезервну спремност тих људи да вам помогну. Ја се сећам К. К Младеновца из славних времена и не могу да прихватим да ви сада играте Другу српску лигу. Има најава да ће бити одустајање неких клубова и од Прве српске лиге и од "Б" лиге и ту имате шансу да уђете у јачи ранг такмичења. Размислите колики су трошкови у том рангу такмичења, а ми смо спремни да вам помогнемо да се вратите тамо где припадате. Имате салу и инфраструтуру за "Б" лигу, а када будете спремни реците нам све што вам треба.

Након пријема у општини, домаћини и гости отишли су да погледају салу Спортског центра и услове у којима тренирају младеновачки кошаркаши.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.