logo

Актуелности

Митинг против градње Центра за азиланте

Преко 500 становника Младеновца окупило се јуче на протестном митингу у Малој Врбици због најављене градње Центра за азиланте у тамошњој касарни. Мирни протест окончан је 15 минутном блокадом на магистралном путу Крагујевац - Младеновац.

Грађани су се окупили испред бивше ракетне базе "Мала Врбица" да би се успротивили прављењу Центра за азиланте који је предвиђен за трајни смештај азиланата. Са протеста је поручено да се не ради о ксенофобији, већ о противљењу неразумној одлуци Комесаријата за избеглице да на овом месту направи трајни смештај за азиланте чиме би била уништени природни и туристички потенцијали овог краја.

На протесту су говорили Никола Јаношевић, одборник у Скупштини ГО Младеновац и мештани Мале Врбице, Миливоје Јаношевић и Драган Матић.

Подршку грађанима пружиле су све политиче странке у Младеновцу као и представници градске општине Младеновац.

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, рекао је градска општина Младеновац жели да откупи ову касарну и да направи турстичко насеље.

– Ми као градска општина Младеновац смо познати по томе да имамо доста интерно расељених лица. Да смо општина која је широкогруда за све, међутим ова локација није добра за азиланте као што није добра ни за нашу општину. Не бежимо од одговорности да примимо азиланте али да поделимо одговорност. Да двадесет општина у Србији подели одговорност тако што ће сви примити по 100 азиланата. Општина Младеновац има доста других локација где може да сагради објекат за смештај, а не да урушавамо своје природне потенцијале. Нама није остало много. Индустрије нема, ако уништавамо и природне потенцијале од нас као општине неће остати ништа. Морамо да сачувамо оно што вреди. Ми Младеновац бранимо разумом и мирним протестима – рекао је Чокић.

 

 

Протест је трајао два сата и протекао је без инцидената.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.