logo

Актуелности

Велико интересовање за "Право на дом"

Пројекат "Право на дом", намењен побољшању услова становања  интерно расељених лица,  избеглица и повратника по Споразуму о реадмисији са територије градске општине Младеновац, представљен је јуче заинтересованим грађанима у згради градске општине Младенеовац.

Пројекат "Право на дом" вредан 94.000 евра, усмерен је на подршку имплементацији локалних стратегија за интерно - расељена лица, избеглице и повратнике по споразуму о реадмисији, а 90 одсто вредности пројекта биће финансирано из претприступних фондова ЕУ за Србију, док ће преосталих 10 одсто финасирати градска општина Младеновац. Пројекат "Право на дом" део је регионалног пројекта збрињавања избеглица и интерно расељених лица који ће трајати до 2018. године.

Реализацијом пројекта предвиђено је да се доделе две монтажне куће за стамбено збрињавање најугроженијих породица, 10 пакета грађевинског материјала и обезбеде средства за шест start-up бизнис идеја како би се помогло економско оснаживање најугроженијих породица које су присилно напустила своја боравишта, а данас су наши суграђани.

Огласи за избор корисника за доделу две монтажне куће и десета пакета грађевинског материјала објављени су на званичној интернет презентацији градске општине Младеновац и могу се погледати у одељку Огласи, тендери и конкурси.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.