logo

Актуелности

Изградња кружне раскрснице

Предузеће за путеве Београд почело је изградњу кружног тока на раскрсници улица Краљице Марије и Вука Караџића у Село Младеновцу. Инвеститор посла је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу града Београда, а према најавама, радови ће бити готови за месец дана.

Како нам је рекао Драган Марковић, члан Већа за грађевинарство и инфраструктуру, реконструкција улице Краљице Марије започета је пре четири године али су због недостатка средстава радови стали код ове раскрснице.

– Због зимског периода извођач радова није могао да добије дозволу за заустављање саобраћаја, тако да су сада, према речима надзорног органа, добијене све дозволе и посао се наставља. Радови би требало да се заврше за месец дана. Саобраћај је заустављен на јужном делу, а по речима назорног органа, од 5. априла имаћемо комплетно заустављање саобраћаја, односно биће заустављен саобраћај и на другом краку раскрснице. За месец дана би требали да се стрпимо и да решимо ову црну тачку у Младеновцу. Ово је врло непрегледна раскрсница и мислим да је ово решење потребно за овај крај – рекао је Марковић.

Што се тиче обнове тротоара у Село Младеновцу, стотинак метара даље од поменуте раскрснице, који је у дужини од око 1000 метара раскопан у јануару, радови би према Марковићевим речима, требало да почну ове недеље.

– Дирекција за путеве града Београда почела је радове на овом тротоару у јануару ове године. Очекивао сам да ће то да се настави, међутим неко је стопирао радове, не знам зашто. Заменик директора Дирекција за путеве ми је напоменуо да ће се радови наставити 1. априла, и ја нестрпљиво чекам. Ево јутрос смо се чули и данас долази машина која би требало да ради на тротоарима. Молим грађане да се стрпе, ово није наша грешка. Сваки дан интервенишемо да се овај небезбедни тротоар санира и очекујем да од сутра почну радови – рекао је Марковић.

 

Обавештење – Серетаријат за саобраћај града Београда – Сектор за привремени и планирани режим саобраћаја - Одељење за привремени режим саобраћаја

У зони раскрснице улица Вука Караџића, Краљице Марије и Милутина Миланковића у Младеновцу, током изградње кружне раскрснице, које изводи Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, радови ће се обављати на коловозу у две фазе:

• Фаза 1 – у временском периоду од 15.03.2014. до 04.04.2014.године.
У оквиру ове фазе возила ЈГП-а ће саобраћати редовном трасом уз наизменично пропуштање.
• Фаза 2 – у временском периоду од 05.04.2014. до 26.04.2014. године.

У оквиру ове фазе саобраћај ће бити потпуно обустављен у зони радова, те ће доћи до следећих измена:

- Линије број 1 и 4 ће бити скраћене до насеља 25 мај (у улици Вука Караџића).  Возила са  поменутих линија (смер из центра града) ће из улице Јанка Катића скретати у улицу Вука Караџића, затим у улицу Цара Лазара, па у улицу Михаила Миловановића и поново у улицу Вука Караџића.

Обавезује се извођач радова да у сарадњи са стручним службама СП "Ласта" обезбеди измештање стајалишта "Нектар" (смер ка насељу 25 мај) на привремену локацију у улици Цара Лазара, 50 метара унапред. Возила са поменутих линија ће на стајалишту "Реноме" чекати време у повратку.

Путници у улици Михаила Миловановића ће користити линије број 4181, 4182, 4183 и 4184 (веза Аутобуске станице и села Дубона и Шепшин). Ове линије ће током радова користити сва стајалишта градских линија 1 и 4.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.