logo

Актуелности

Срушена биста Милосава Влајића

Спомен биста народног хероја Милосава Влајића вандалски је оборена у ноћи између 21. и 22. септембра. Биста је данас премештена у депо ЈКП "Младеновац" и убрзо ће бити враћена на првобитно место.

Представници градске општине Младеновац, општинског одбора УБНОР-а, ЈКП "Младеновац" и "ДИП-а", изашли су данас на зелену површину на тромеђи улица "Космајске", "Краља Алекасандра Обреновића" и "Николе Пашића", преко пута старе Робне куће, са које је вандалски изваљена биста народног хероја Милосава Влајића.

 

 

Полиција је извршила увиђај и направила записник, а починиоци овог вандалског чина нису познати. Материјална штета на бисти није значајна, осим мањих оштећења на мерменом постаменту.

 

Спомен биста је привремено пренета у депо ЈКП "Младеновац", а ове недеље ће почети радови на изградњи бетонског темеља, одређене дубине и ширине, како би се обезбедила стабилност овог спомен обележја које је већ једном, 2007. године, на сличан начин оборено.

 

 

Како су нам рекли у општинском одборну УБНОР-а, на истом платоу, у близини бисте Милосава Влајића, биће постављена и спомен биста народног хероја Божидарке Кике Дамјановић. Свечано откривање ове бисте предвиђено је за 12. октобар, на годишњицу ослобођења Младеновца у Другом светском рату.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.