logo

Актуелности

Веће подржало јавни скуп грађана

Чланови Већа су на данашњој седници подржали планирани јавни скуп грађана испред зграде општине Младеновац на којем ће се говорити о отварању центра за смештај азиланата у Малој Врбици.

Веће градске општине Младеновац је подржало молбу грађана за организовањем јавног скупа планираног за 6.10.2014. године, испред зграде градске општине Младеновац. Како се наводи у молби за подршку, скуп се организује ради изражавања мишљења поводом одлуке Владе Републике Србије да некадашњу касарну у Малој Врбици претвори у регионални центар за смештај азиланата. На јавном скупу планирано је да говоре лица која су упозната са ситуацијом поводом доласка азиланата, као и грађани општине Младеновац.

Јавни скуп не пропагира агресивност, насиље, нити било који други вид криминалног понашања, већ искључиво као збор у складу са начелима Устава Републике Србије и Закона о окупљању грађана. У прилогу ове молбе достављени су и потписи 6000 грађана градске општине Младеновац који су потписници петиције, а и подносиоци ове молбе.

Осим ове тачке, Веће је Планинарском клубу "Горштак" одобрило употребу Основног грба градске општине Младеновац. Такође, одобрено је упућивање председника градске општине Младеновац на службени пут у Краљевину Шведску поводом студијске посете Шведској асоцијацији локалних власти и региона у оквиру програма "Подршка локалним самоуправама у Србији у процесу ЕУ интеграција". За делегацију из Србије, ово путовање организује и финансира Стална конференција градова и општина.

Усвојен је и нацрт Закључка којим се усваја текст иницијативе за покретање поступка измене Регулационог плана "Рајковац" у Младеновцу.

Под тачком Разно, Веће је подржало иницијативу Секретаријата за културу Града Београда о поступном преузимању оснивачких права над Центром за културу Младеновац. Овом иницијативом се предлаже да се преузимање оснивачких права реализује у периоду од 2014. до 2017. године, тако да градска општина Младеновац од 2018. године у потпуности самостално врши права оснивача и обезбеђује средства за рад Центра за културу Младеновац.

Дневни ред 

1. Разматрање Молбе за одобрење употребе Основног грба ГО Младеновац, број 5304 од 24.9.2014. године коју је поднео Планинарски клуб "Горштак" из Младеновца.

2. Разматрање упућивања Председника градске општине Младеновац на службени пут у Краљевину Шведску поводом студијске посете Шведској асоцијацији локалних власти и региона у оквиру програма "Подршка локалним самоуправама у Србији у процесу ЕУ интеграција", на основу позивног писма број 571 од 11.8.2014. године Сталне конференције градова и општина.

3. Разматрање нацрта Закључка којим се усваја текст иницијативе за покретање поступка измене Регулационог плана "Рајковац" у Младеновцу.

4. Разматрање молбе број 5336 од 26.9.2014. године коју су поднели 6000 потписаних грађана општине Младеновац.

5. Разно

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.