logo

Актуелности

Вршац победник, Младеновац у врху

Комисија за оцену пројектних идеја за обнову браунфилд локација донела је коначну одлуку и препоручила НАЛЕД-у да подржи пројекат који је поднела општина Вршац. Општина Младеновац се са пројектом "Регенаратор" нашла међу три најбоље оцењенa пројектa.

НАЛЕД је 6. маја 2014. године у оквиру Пројекта јачања конкурентности у Србији, који спроводе НАЛЕД и УСАИД, расписао конкурс за подношење пројектних идеја за ревитализацију браунфилда. На конкурс се пријавило 26 локалних самоуправа са укупно 29 пројектних идеја.

У својој првој одлуци Комисија је одабрала три најбоље оцењене пројектне идеје:

1. Општина Вршац – Дом Војске – Вински сокак;
2. Општина Младеновац – Регенератор;
3. Град Смедерево – Раднички универзитет Смедерево.

Након пажљивог разматрања пројектне пријаве и целокупне достављене документације, као и закључака који су проистекли из непосредне посете општинама и предложеним локацијама и разговора са представницима локалне самоуправе и невладиног сектора, Комисија је донела своју коначну одлуку и препоручила НАЛЕД-у да подржи пројектну идеју ревитализације коју је поднела општина Вршац. НАЛЕД је прихватио ову препоруку и у наредном периоду ће организовати свечано потписивање Меморандума о разумевању са Општином Вршац.

Студијска посета примерима добре праксе у ревитализацији објеката у Холандији биће организована у периоду од 16. до 21. новембра 2014. године, и њом ће бити обухваћени представници све три општине које су ушле у ужи избор.

У писму упућеном председнику градске општине Младеновац, Дејану Чокићу, између осталог се наводи :

" ... Општина Младеновац је заједно са градом Смедеревом и општином Вршац ушла у најужи избор од три набоље пројектне идеје од укупно 29, колико је поднело 26 локалних самоуправа у Србији, што представља велики успех.

Овом приликом желимо да истакнемо да је општина Младеновац у изради пројектне пријаве и каснијим контактима са представницима Комисије и НАЛЕД-а показао стручност, агилност, ентузијазам и несумњиву спремност да кроз ревитализацију објекта у центру Младеновца успостави Регенератор као инспиративни културно-едукативни центар.

НАЛЕД ће наставити да пружа подршку општини Младеновац у остваривању овог циља, нарочито кроз организовану комуникацију са другим потенцијалним донаторима ... "

Срдачан поздрав.

Виолета Јовановић
Извршни директор
НАЛЕД

Градска општина Младеновац се захваљује свим организацијама и појединцима који су учествовали у изради пројекта "Регенаратор".

Чињеница да се наша општина нашла међу три најбоље оцењене општине у конкуренцији од 29 пројектних идеја из Србије, сама по себи је велики успех. Ово је и доказ да је општина Младеновац направила тим који је способан за успешно конкурисање за средства из разних фондова којим би се унапредио квалитет живота Младеновчана.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.