logo

Актуелности

Посао за особе са инвалидитетом

Јавно комуналано предузеће "Младеновац" у наредних шест месеци запослиће четири особе са инвалидитетом. Средства за овај пројекат добијена су од Националне службе за запошљавање.

У Филијали за град Београд Националне службе за запошљавање свечано су уручени уговори корисницима програма и мера активне политике запошљавања за 2014. годину. Право на субвенцију за самозапошљавање остварило је 106 будућих предузетника са територије главног града. Међу њима је 15 припадника ромске националности и 13 особа са инвалидитетом.

Национална служба за запошљавање организује јавне радове за особе са инвалидитетом у циљу њиховог запошљавања, очувања и унапређења радних способности. Уговори су уручени и извођачима 11 програма јавних радова на којима ће бити запослене особе са инвалидитетом. Уговоре и једнократну помоћ у износу од по 160.000 динара (200.000 за особе са инвалидитетом) добили су они који су доставили најбоље пројекте.

ЈКП "Младеновац" је једино јавно предузеће које је учествовало и добило средства за извођење јавног рада, у који ће бити укључене 4 особе са инвалидитетом, током наредних 6 месеци.

- Реализујемо програме јавних радова већ дужи низ година и драго нам је да на тај начин успевамо да ангажујемо наше суграђане из осетљивих друштвених група, посебно особе са инвалидитетом. Имамо изузетну сарадњу са НСЗ и апелујем на остала јавно-комунална предузећа да се прикључе овој мери - изјавила је за билтен "Послови", Оливера Максимовић, директорка ЈКП "Младеновац".

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.