logo

Актуелности

Унапређење сарадње са "Ластом"

 

На данашњем састанку председника Привременог органа, Владана Глишића и Владана Максимовића, извршног директора саобраћајног предузећа "Ласта", разговарало се о начинима за унапређење сарадње у градском и приградском саобраћају.

Како је велики број грађана Младеновца корисник услуга превоза саобраћајног предузећа "Ласта", у локалном, градском и приградском саобраћају, данас је било речи о могућностима да тај превоз буде квалитетнији и јефтинији. Како је Максимовић рекао, сваког дана "Ласта" има дневно 75 полазака аутопутем према Београду што ово предузеће чини, заједно са локалним и градским линијама, највећим превозником Младеновчана. Глишић је истакао да баш из тог разлога односи између Града Београд, градске општине Младеновац и "Ласте" требају да буду уређени на корист путника.

Максимовић је рекао да предстојећим променама тарифног система неће више бити разлика између градских и приградских општина, односно ИТС 1 и ИТС2, већ ће целокупна територија Града Београда бити подељена у четири зоне, односно да ће цена превоза за Младеновчане до Београда бити осетно јефтинија.

– Такође, велика предност код поједниначних карти ће бити временско ограничење на сат и по. Дакле, купујеш карту на линији Младеновац - Београд, која важи сат и по. Стижеш у Београд за сат времена и имаш пола сата да се возиш градским превозом – каже Максимовић.

Глишић је изнео бројне жалбе грађана на перонске карте, односно чињеницу да Младеновчани морају да купују две перонске карте, на перону у Младеновцу као и на перону у Београду. Максимовић је рекао да на линији Младеновац - Београд постоји само једна перонска карта, односно да се купује само једна перонска карта која важи и за перонски улаз у Младеновцу и у Београду.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.