logo

Актуелности

Установљене званичне општинске спортске манифестације

 

 

Привремени орган одредио је шест спортских догађаја који ће се одржавати под покровитељством градске општине Младеновац, а у организацији Спортског савеза Младеновца.

Усвојеном Одлуком о сталним манифестацијама из области спорта од значаја за градску општину Младеновац, као званичне општинске спортске манифестације, установљене су : Традиционални рвачки турнир "Љубомир Ивановић  Геџа", Базар спорта, Улични баскет (Три на Три) "С кошарком до звезда – с дрогом до понора", Улична трка Младеновац, Традиционални карате турнир "Ноћ Шампиона" и Традиционални новогодишњи Турнир у малом фудбалу. 

Манифестације се по привилу одржавају једном годишње. Средства за одржавање манифестације обезбеђују се у буџету градске општине Младеновац на основу сагледаног програма и предрачуна трошкова, а у складу са расположивим средствима. Поред буџетских средстава, организатор манифестације обезбеђује средства и из других извора, у складу са важећим прописима (донатори, спонзори и сл.).  

Како је у одлуци наведено сталне манифестације у области спорта које су од значаја за градску општину Младеновац су оне које својим значајем и садржајима презентују и афирмишу градску општину Младеновац и задовољавају потребе грађана у области спорта.

 Што се тиче Традиционалног рвачког турнира "Љубомир Ивановић Геџа", познато је да се годинама уназад ово такмичење одржава у Београду под организацијом Рвачког клуба "Партизан". 

Председник Привремног органа Владан Глишић, рекао је да иако Младеновац тренутно нема организационе и финансијске капацитете за преузимање овог међународног турнира, повратак овог такмичења у Младеновац представља дугорочни план општине Младеновац.   

– Ми ћемо помагати одржавање овог турнира, а у разговорима са РК "Партизан" покушаћемо, за почетак, да договоримо одржавање неких од квалификационих борби у нашем Спортском центру – рекао је Глишић.

Иначе, ова као и остале спортске манифестације добро су познате младеновачким љубитељима спорта, а пријатну новину, имајућу у виду досадшњи третман атлетике, свакако представља увођење Уличне трке Младеновац у календар званичних општинских спортских манифестација. 

Улична трка Младеновац  одржава се крајем септембра у организацији Спортског савеза Младеновца, а под покровитељством градске општине Младеновац и техничком организацијом Атлетског клуба Младеновац. Обухвата све узрасне категорије – од деце предшколског узраста, основих и средњих школа, сениоре, рекреативце (ветеране), лица са посебним потребама. У оквиру рекреативне категорије одржава се трка породица.

Што се тиче термина осталих манифестација, Базар спорта одржава се крајем марта и има за циљ да грађанима Младеновца представи све клубове и све спортове у Младеновцу и у непосредној комуникацији грађана са тренерима и спортским радницима афирмише подједнако све спортове. Улични баскет (Три на Три) "С кошарком до звезда – с дрогом до понора", одржава се од 16. до 19 јуна на отвореном терену у насељу "25.Мај". Традиционални карате турнир "Ноћ Шампиона" одржава се крајем октобра у у Спортско рекреационом центру "Љубомир Ивановић Геџа" док се Новогодишњи Турнир у малом фудбалу одржава у децембру месецу у Спортском центру.

На седници Приврменог органа од 21. јануара, усвојена је и Одлука о одређивању носилаца општинских такмичења у кошарци и рукомету. На основу опредељења градске општине Младеновац да посебну материјалну и организациону пажњу посвети школском спорту, обављени су разговори са представницима младеновачких школа.  Договорено је да основна школа "Живомир Савковић" из Ковачевца буде носилац општинског такмичења у рукомету, а Гимназија општинског такмичења у кошарци.

У наставку седнице усвојене су све тачке дневног реда. 

Д Н Е В Н И   Р Е Д

1. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАЋАЊА ОБАВЕЗА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ОБАВЕЗЕ ПО ЗАХТЕВИМА ЗА ИСПЛАТУ

2. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ДОДЕЉИВАЊУ НАГРАДА УЧЕНИЦИМА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА ЗА РЕЗУЛТАТЕ ПОСТИГНУТЕ НА МЕЂУНАРОДНИМ И РЕПУБЛИЧКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

3. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАЋАЊА НАГРАДА УЧЕНИЦИМА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА ЗА РЕЗУЛТАТЕ ПОСТИГНУТЕ НА МЕЂУНАРОДНИМ И РЕПУБЛИЧКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

4. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О СТАЛНИМ МАНИФЕСТАЦИЈАМА ИЗ ОБЛАСТИ СПОРТА ОД ЗНАЧАЈА ЗА ГРАДСКУ ОПШТИНУ МЛАДЕНОВАЦ

5.ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА О ОДРЕЂИВАЊУ НОСИЛАЦА ОПШТИНСКИХ ТАКМИЧЕЊА У  РУКОМЕТУ И КОШАРЦИ

6.ПРЕДЛОЗИ ЗАКЉУЧАКА О ОВЛАШЋЕЊУ ПРЕДСЕДНИКА ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ЗА ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА КОРИСНИЦИМА ОДРЕЂЕНИМ ОДЛУКОМ О ДОДЕЛИ ПОМОЋИ

7. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О КОРИШЋЕЊУ ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ

8.ПРЕДЛОГ ПЛАНА ЈАВНИХ НАБАВКИ ГО МЛАДЕНОВА ЗА 2016. ГОДИНУ

9. РАЗНО

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.