logo

Актуелности

Конституисана власт у Младеновцу

 

Верификацијом мандата одборника новог сазива Скупштине градске општине Младеновац, избором председника и заменика Скупштине као и избором председника општине, заменика председника општине и чланова Већа данас је конституисана нова општинска власт у Младеновцу.

Нову општинску власт чиниће представници колиција окупљених око изборних листа Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије - Јединствене Србије и СДС-ЛДП-а.

До избора новог председника Скупштине општине Младеновац, седницом је председавао најстарији одборник Предраг Чокић којем су помагали најмлађи одборници Лука Максимовић и Нађа Томићевић. Након избора Верификационог одбора, новим одборницима којих је данас било присутно  54, потврђени су мандати.

Затим се прешло на тајно гласање за председника и заменика председника Скупштине општине Младеновац. За председника Скупштине градске општине Младеновац изабран је Драган Вукадиновић (СНС), а за заменика председеника Скупштине Душан Игњатовић (СДПС). За секретара Скупштине изабрана је Весна Милић Сјеран.

Председник Скупштине градске општине Младеновац, Драган Вукадиновић, обавестио је одборника да су до данас конституисане три одборничке групе : Коалиција "Александар Вучић - Србија побеђује - Српска напредна странка", "Бели - само јако" и "За праведни Младеновац - Дејан Чокић - Демократска странка".

Нови председник градске општине Младеновац је Владан Глишић (СНС), са Изборне листе "Коалиција Александар Вучић - Србија побеђује - СНС".

У обједињеном гласању за Извршне органе ГО Младеновац, изабран је и заменик председника општине Милун Станојевић (Социјалистичка партија Србије).

Такође, изабрани су и чланови Већа градске општине Младеновац - Саша Вићентијевић (Јединствена Србија), Бојан Станојевић (СНС), Сузана Васић (СНС), Димитријевић-Бјеличић Гордана (СНС ), Горан Спасојевић (СНС), Вељко Лукић (СНС), Зоран Јоцић (Покрет социјалиста), Богдан Вуксановић (СДС) и Дејан Степановић (СДСС).

Захваљујући се на указаном поверењу грађанима и одборницима Скупштине ГО Младеновац, Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, рекао је :

– Имам огромну обавезу и осећај одговорности према великом броју грађана уз чију подршку сам дошао у прилику да дођем на ово место. Поврена ми је изузетно битна и одговорна функција коју ћу савесно обављати. Имам политичко искуство као и искуство стечено у протеклих 11 месеци проведених у Привременом органу градске општине Младеновац. Младеновац је био на ивици финансијског колапса када је Привремени орган преузео управљање. Успели смо да стабилизујемо финанансије, да град померимо са мртве тачке, да домаћинским пословањем ставимо на ноге јавна предузећа. Поставили смо темеље бољег и успешнијег Младеновца. На добром смо путу да постанемо општина у којој ће грађани да живе достојанствено и имају пристојне услове за живот.

Показали смо да су резултати видљиви када смо уједињени око истог циља. Младеновац је дуго разједињавала атмосфера у којој свако гледа своје интересе зато нам је императив одговорно вођење политике у којој ће свако динар бити потрошен наменски. Младеновцу требају људи у које ће грађани имати поверења, часни, одговорни, вредни, дисциплиновани којима је просперитет општине испред свега.

У сталном смо конктакту са грађанима и они су препознали наш однос што је резултирало резултатима избора одржаних у нашој општини. Сву своју енергију усмерићу у правцу развоја општине. Будућност Младеновца је важнија од сваке странке, међусобних нетрпељивости и различитих ставова, зато позивам све одборнике да конструктивним предлозима подрже рад Скупштине градске општине Младеновац – закључио је Глишић објашњавајући основне принципе којима ће нова општинска власт руководити у раду.

Избором органа власти констатован је престанак рада Привременог органа.

Конститутивна седница је протекла у парламентарној и конструктивној атмосфери. Седница је почела у 12,00 сати, а окончана је у 16,00 сати.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.