logo

Актуелности

Седница Градског штаба за ванредне ситуације

 

На седници Градског штаба за ванредне ситуације одржаној 5. јануара поднет је извештај о реализованим обавезама из наредбе штаба упућене општинским штабовима и кризним тимовима у зимским условима, а поводом најављених ниских температура и обимнијих падавина. Седници је присуствовао и председник градске општине Младеновац, Владан Глишић.

Током првих падавина у Београду све комуналне службе квалитетно су обавиле свој део посла, оцењено је на седници Градског штаба за ванредне ситуације.Седници је председавао заменик градоначелника и заменик команданта Градског штаба за ванредне ситуације Андреја Младеновић, а присуствовали су председник Скупштине Београда Никола Никодијевић и начелница Градске управе Сандра Пантелић.

Како је након седнице истакао Никола Никодијевић, сва комунална предузећа и службе, које су део Зимске службе, спремне су за ледене дане пред нама.

– Сва предузећа координирано раде, а дежурства су појачана. На седници је посебан акценат стављен на установе социјалне заштите, како би прихват свих људи који немају где да се сместе био адекватан. Оброка у народним кухињама има довољно, уз алтернативне могућности за дистрибуцију хране – рекао је Никодијевић.

Он је упутио апел грађанима да граду буду партнери у овом послу и подсетио да су општинама дистрибуиране довољне количине соли, коју оне надаље треба да доставе месним заједницама, одакле ће со преузимати грађани.

Никодијевић је још једном позвао грађане да очисте снег испред својих домова и пословних објеката и прецизирао да је штаб у сталном заседању, да има доста искустава и да изненађења ни у екстремним ситуацијама не би требало да буде.

Андреја Младеновић је подсетио да је наредба штаба издата још у новембру свим општинским штабовима.

– Општине су добиле довољне количине соли, паковане у врећама од по пет килограма, како би се и грађанима омогућило да адекватно реагују при ниским температурама. Грађани треба да се обрате месним заједницама за неопходну количину соли – навео је Младеновић.

Он је нагласио да су осим јавних предузећа и установе социјалне заштите стављене у виши степен приправности, како би биле део координираних активности. Број људи који се јавља у прихватне центре ће се пратити, додао је Младеновић, и реаговаће се ако буде било потребно да се капацитети прошире.

Младеновић је упутио позив грађанима да пријављују кварове, нарочито на грејним и водоводним инсталацијама, како би се на време отклањали евентуални кварови и избегле веће последице.

– Нема потребе за било каквом паником јер ће град и све службе реаговати како налажу одлука, наредбе и закључци, у склопу редовних активности током хладних таласа у Београду – истакао је Младеновић.

Седници су присуствовали директори и представници свих јавних комуналних предузећа и градских општина, као и градских секретаријата. "Београд-пут" је тренутно у трећем степену приправности и у резервама има око 15.000 тона соли.
Снабдевање грејањем и водом је стабилно, а грејање је већ 36. дан двдесетчетворочасовно. Све хитне интервенције на инсталацијама санирају се у најкраћем могућем року.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.