logo

Актуелности

Штаб за ванредне ситуације - ангажовање комуналног и припреме за ледену кишу

 

Општински Штаб за ванредне ситуације данас је донео одлуку о ангажовању ЈКП "Младеновац" у зимским условима. Ово предузеће прикључиће се ЈКП "Београд пут" и ЈП "Путеви Србије" на пословима чишћења снега са путева у општини Младеновац.

Због повећаног обима посла Штаб је донео одлуку да се ЈКП "Младеновац" ангажује на пословима чишћења снега. Екипе комуналног предузећа прикључиће се ЈКП "Београд пут" и ЈП "Путеви Србије", надлежним за чишћење снега у општини Младеновац.

На данашњој седници Штаба усвојен је и закључак да се све службе припреме за предстојеће временске услове падавина ледене кише која ће се ледити при дну. Чишћење тротара и прилаза градским и сеоским школама, предшколским објектима и здравственим установама постављено је као приоритет у наредним данима.

Штаб је разматрао стање у општини током претходног периода изузетно ниских температура. Закључено је да су путеви првог и другог приоритета били проходни али да има проблема по засеоцима. Екипе комуналног предузећа интервенисале су са расположивом механизацијом у неколико оваквих случајева, а са растом температуре радиће се и остали засеоци.

Током претходних дана ЈКП "Младеновац" радило је на чишћењу тротоара и то од 5 сати тротоара и степеништа првог приоритета, а од 9 сати другог приоритета. Две бобкет машине ангажоване су на чишћењу снега и посипању мешавине соли и ризле. Како је речено, посао је отежан јер со не реагује на температурама нижим од -7 степени.

За предстојећи период чишћења снега комунално предузеће има спремне три посаде камиона, две велике и две мале грађевинске машине. Грађани у овом предузећу могу преузети индустријску со.

Према извештају Полицијске станце Младеновац у претходних недељу дана десиле су се три лакше саобраћајне несреће са мањом материјалном штетом. Ватрогасци су имали 19 интервенција, радило се о пожарима који нису изазвали већу материјалну штету. Комунална инспекција обилази терен и контролише испуњавање обавезе чишћење простора испред објеката правних и физичких лица. Геронтолошки центар је од 6. јануара до данас примио 34 лица, шест из Младеновца, десет из околних општини и остале из прихватилишта. Осим амбуланте у Кораћици, све сеоске амбуланте Дома здравља су радиле, а Паркинг сервис је замолио грађане да ослободе паркинг места како би њихови радници очистили снег.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.