logo

Актуелности

Јавни позив за подношење иницијативе за доделу јавних признања градске општине Младеновац за 2017. годину.

altКомисија за јавна признања Скупштине градске општине Младеновац позива грађане и правна лица из Младеновца да предлажу кандидате за општинска јавна признања за 2017.годину, која ће бити додељена на прослави Дана општине Младеновац 2. августа ове године.

У жељи да најзаслужнији суграђани добију општинска признања, градска општина Младеновац, апелује да приликом предлагања кандидата предлагачи обрате пажњу на Јавним позивом прописане услове и критетијуме како би се олакшао рад Комисије и добили квалитетни кандидати за највиша општинска признања.

Комисија за јавна признања Скупштине градске општине Младеновац, на основу члана 14. Одлуке о јавним признањима градске општине Младеновац ("Сл. лист града Београда", бр. 48/12 - пречишћен текст), упућује

ЈАВНИ ПОЗИВ
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ИНЦИЈАТИВА ЗА ДОДЕЛУ ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА
ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2017. ГОДИНУ

I Позивају се грађани и правна лица са пребивалиштем, односно седиштем на територији Градске општине Младеновац (у даљем тексту: општина Младеновац), да учествују у поступку доделе јавних признања Градске општине Младеновац, подношењем иницијативе, односно предлагањем кандидата за доделу следећих јавних признања:

1. Грба Градске општине Младеновац, који се додељује појединцу или групи за заједничко дело, као и правном лицу без обзира на пребивалиште појединца, односно седиште правног лица, за највреднија достигнућа остварена у дужем временском периоду и укупно стваралаштво који доприносе свеукупном развоју и афирмацији општине;


2. Малог грба Градске општине Младеновац, који представља награду за стваралаштво младих и додељује се појединцу за значајна остварења или групи за заједничко дело и то лицима старосне доби до 25 година, са пребивалиштем на територији општине Младеновац;


3. Повеље Градске општине Младеновац, која се додељује појединцу или групи за заједничко дело, са пребивалиштем, као и правном лицу са седиштем на територији општине Младеновац, за изузетне резултате остварене у претходној години у областима: привреда, пољопривреда, туризам, образовање и васпитање, наука, култура, здравствена заштита, социјална и дечија заштита, спорт, новинарство и публицистика, екологија, архитектура и урбанизам;


4. Захвалнице Градске општине Младеновац, која се додељује домаћим и страним институцијама, општинама, градовима и другим правним лицима, као и појединцима за заслуге постигнуте на плану успостављања успешне сарадње, пружања помоћи и остваривања пројеката од посебног значаја за општину Младеновац, без обзира на пребивалиште појединца, односно седиште правног лица.


II Иницијатива се подноси Комисији за јавна признања у писаној форми (у затвореном коверту) са подацима о предложеном кандидату (име, презиме, година и место рођења, адреса, односно фирма и седиште правног лица), образложењем (разлозима за подношење иницијативе) и личним подацима подносиоца иницијативе, најкасније до 16.6.2017. године, до 15.30 часова, преко писарнице Управе градске општине Младеновац или поштом на адресу - Скупштина градске општине Младеновац, Комисија за јавна признања, Јанка Катића бр. 6, 11400 Младеновац, са назнаком - Иницијатива за јавна признања, закључно са 16.6.2017. године.
Непотпуне и неблаговремене иницијативе неће бити узете у разматрање, као и иницијативе којом физичко или правно лице само себе предлаже за доделу јавног признања.


III Одлуку о додели јавних признања доноси Скупштина Градске општине Младеновац, на предлог Комисије за јавна признања, а јавна признања додељују се на Свечаној aкадемији посвећеној Дану градске општине Младеновац, 2. августа 2017. године.

IV Додатне информације могу се добити у Служби за скупштинске послове Управе градске општине Младеновац, Улица Јанка Катића бр. 6, или на телефон 8241-644.


СКУПШТИНА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ
КОМИСИЈА ЗА ЈАВНА ПРИЗНАЊА

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.