logo

Актуелности

Бесплатан дневни боравак за децу ромске националности

alt

Центар за заштиту људских и мањинских права и вредности “ОКО” започео је реализацију пројекта “Подршка ромској деци у Младеновцу” под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије.

Програм обухвата све аспекте развоја деце: физичко-сензорни развој, социјално-емоционални и духовни развој, когнитивни; развој комуникације и стваралаштва.

Кроз организовање бесплатних полудневних активности и боравак деце у подстицајном окружењу, предшколска деца ће се усмеравати на укључивање у редован предшколски образовни систем, док ће се основношколској деци пружати подршка у савладавању градива, у адаптацији на нову школску средину, у изради домаћих задатака.

alt

 

Током боравка на васпитно-едукативним активностима деци ће бити обезбеђен по један дневни оброк (ужина).

На значај реализације овог пројекта представници удружења "ОКО", заједно са члановима већа Сузаном Васић, Богданом Вуксановићем и представницима центра за социјални рад, обилазили су ромска насеља како би родитељима указали на значај похађања дневног боравка и олакшице које ће имати у току будућег школовања.

 

alt

Дневни боравак се налази у ул. Црквеној бр. 36, а за све ближе информације можете се обратити члану већа Сузани Васић, контакт тел: 011/8241-610, 011/8241-617 или представницима центра 061/6442208.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.