logo

Актуелности

Осуда насиља у политици

altНа конференцији за медије одржаној у холу Скупштине општине Младеновац, представници Народне скупштине Републике Србије, градске општине Младеновац, установа и невладиних организација осудили су понашање посланика Бошка Обрадовића током седнице општинске Скупштине одржане 2.новембра у Младеновцу.

Посланица у Народној скупштини Републике Србије, Наташа Јовановић, подсетила је да је посланик Бошко Обрадовић више пута кажњаван због безобразног и бахатог понашања и деструкције парламента.

- Сада је искључен из рада парламента, као и двоје његових колега из посланичке групе "Двери" из истог разлога. Зато нисам изненађена упадом Бошка Обрадовића и његових следбеника на споредни улаз у градску општину Младеновац у циљу ометања рада Скупштине и прекида седнице. Да вас подсетим, почевши од напада на Републичку изборну Комисију, напада на новинарку Пинка, насилног упада у кабинет Маје Гојковић и физичког напада на њу, преко застрашивања запослених и председнице општине Пећинци од стране покрета Двери, па све до насилног упада у градску општину Младеновац. Постоје демократски начини да се дође до решења али овакво насилничко понашање у друштву осуђујем, посебно над женом, децом и старима. Зато апелујем да политичке неистомишљенике да оваквим скупљањем политичких поена не доносе ништа добро свом народу - рекла је Јовановићева.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, захвалио се представницима невладиних организација који су пружили подршку локалној самоуправи и осудили насиље које се десило у холу Скупштине током седнице општинске Скупштине.

- Сложићете се сви да је извршено насиље над грађанима општине Младеновац, над запосленима у општини Младеновац. Данас је међународни Дан борбе против фашизма и антисемитизма. Желим да кажем да сам 5. новембра добио претњу упућену на мејл председника општине Младеновац од господина Горана Живковића, члана Управе општинског одбора Двери, што значи да се језик мржње наставио. Ми нећемо посустати и нећемо se обесхрабрити. Желим да питам шта је повод доласка Бошка Обрадовића ? Зашто је ушао насилно са својом пратњом кроз споредан улаз Суда у општину Младеновац и зашто седам дана од одржавања седнице не постоји никакво саопштење о Акционом плану за унапређење миграната. Очигледно је господин Обрадовић схватио да су најважније теме тог плана избеглице и интерно расељена лица.

Претходне две и по године, од када је Српска напредна странка преузела одговорност и мени дала мандата као председнику општине, укупно 84 породице интерно расељених лица су збринуте и 40 породица економско оснажене. У наредном периоду још осам кућа биће опредељено за интерно расељена лица. Од 2015. године када је СНС преузела власт и од када сам ја на челу општине Младеновац, озбиљност, одговорност и поштовање закона су главни задаци у вршењу власти. Апелујем на све организације које се баве борбом против насиља и грађане да осуде сваки вид говора мржње и насиља.

Оно што највише интересује наше грађане је свакодневни живот и ту морам да кажем да тренутно у Младеновцу постоји много инвестиција, велика инвестиција у инфраструктуру од преко 500 милиона динара коју финансирају град Београд и Република Србија, асфалтира се четири километра асфалта у Ковачевцу, затим настављамо даље са Великом Крсном и даље, свако село ће добити око 5 километра асфалта. Тренутно се ради видео надзор у школи у Влашкој, а подсетио бих да смо реновирали тоалете у школи у Ковачевцу вредности од близу 2,5 милиона динара. Такође, велику пажњу посвећујемо нашим старијим суграђанима, тренутно је велики пројекат бесплатних излета и издавања сениор картица. Тренутно је у току конкурс за доделу стипендијама најбољим студентима. Велико обећање које треба да испунимо, да уредимо сам прилаз у наш град, могу да кажем да је прва фаза тротора приласка гробљу у Рајковцу урађена и надамо се другој фази до краја године.

Посао који су ми грађани поверили обављам поштено, озбиљно и одговорно и искључиво за добробит свих грађана. Знам да то многима не одговара али одговорност, озбиљност и храброст у доношењу одлука, борба за боље услове сваког појединца, остаће основни принципи нашег рада за које ћемо се залагати спроводећи политику председника Републике Србије, Александра Вучића - рекао је Глишић.

Представницима медија подељен је допис Горана Живковића приспео на контакт форму "Питајте председника" интернет презентације градске општине Младеновац.

Такође, пристунима су уручена писма осуде насиља и подршке председнику градске општине Младеновац од стране : КУД "Романо Ило", Друштво за науку, просвету, образовање, културу и социјална питања "Ненис" Младеновац, Унија Рома Србије, Друштво за науку, просвету, образовање, културу и социјална питања "Ром Младеновац", Савез пензионера Србије - Удружење пензионера Младеновац, Основна школа "Свети Сава", ОО УБНОР Младеновац, Удружење младих за интелектуалне услуге Младеновац и Центар за заштиту људских и мањинских права и вредности "ОКО".

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.