logo

Актуелности

Одржана Трећа седница Општинског већа

Одржана Трећа седница Општинског већа
На данашњој Трећој седници Општинског већа усвојен је закључак о сарадњи општине Младеновац са Европском агенцијом за реконструкцију и развој у оквиру EXCANGE 2 пројекта. Образложење и значај пројекта EXCANGE 2 дала је Драгана Лукач, члан Општинског већа СО Младеновац.
Седницом председавао Бранислав Јовновић, а присуствовали су већници Милан Ђорђевић, Драган Марковић, Божидар Томићевић, Иван Јанковић, Драгана Лукач и Саша Милић. Предлог закључка је једногласно усвојен.
Закључком се наводи да је градска општина Младеновац мотивисана и спремна на сарадњу које се спроводе на тему Стратегија одрживог развоја локалне заједнице и Пакета општинских услуга.
Општина ће ангажовати своје ресурсе и капацитете како би се дошло до заједничког приступа и свакодневне сарадње у циљу будућих унапређења планирања и управљање општином Младеновац у складу са пројектом EXCANGE 2 Европске агенције за реконструкцију и развој.

– Потребно је да попунимо формулар за нашу пријаву да хоћемо да сарађујемо са Европском агенцијом за реконструкцију и развој како би смо им достављали подтаке и статистику наше општине како би се одрадила Стратегија одрживог развоја локалне заједнице. За узврат ће Европска агенција за реконструкцију и развој нама помоћи да израдимо стратешки план општине и урадимо своју стартегију локалног одрживог развоја тако што ће убудуће финасирати пројекте из области еколошке заштите, побољшања економског и социјалног статуса одређених грађана и кроз урбаистичка планирања. Да би смо ушли у конкуренцију поделе средстава која ће се додељивати 2009. године и која износе како смо сазнали 10 милиона евра, конкурисаће свега 20 општина нама је у интересу да кроз припрему података стекнемо услове да будемо једна од тих 20 општина. Формулар који сам саставила ће бити наша пријава за конкурс – рекла је Лукачева и позвала већнике да допуне овај формулар са својим предлозима и додала да је данас рок за пријаву.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.