logo

Актуелности

Састанак КОМДЕЛ-а у Младеновцу

Састанак КОМДЕЛ – а у Младеновцу
Општина Младеновац и Јавно комунално предузеће "Младеновац" угостили су данас у Хотелу "Селтерс" представнике Управног одбора КОМДЕЛ–а, организације која окупља 94 комуналних предузећа у Србији. Представници удружења разговарали су о даљем деловању према надлежним институцијама, новим прописима о управљању отпадом и осталим темама из области рада комуналних предузећа.
Пре радног дела седнице гостима је приказан филм о ЈКП "Младеновац" и општини Младеновац. У име домаћина скупа присутне је поздравила Оливера Максимовић, директорка ЈКП "Младеновац".

– Посебно ми је задовољство у да могу да вас поздравим у данима када наше предузеће слави 55 година свога постојања. Оно што можда наше предузеће издваја од других чланица је да поред послова комуналне хигијене, одвозом и депоновањем смећа, одржавањем зеленила и градских гробаља у саставу предузећа је и водовод и канализација, односно производња и дистрибуција воде, одвођење отадних вода и извођење радова на водоводној и канализационој мрежи. Захвалила бих се онима који су одлучивали о томе да ЈКП "Младеновац" постане чланица Управног одбора КОМДЕЛ – а јер то доживљавамо као посебну част јер од преко 90 чланица само 18 чине Управни одбор овог струковног удружења – рекла је Максимовићева.


Председник општине Младеновац, Бранислав Јовановић, пожелео је гостима добродошлицу у нашу општину.

– Драги пријатељи, најпре, желим да вас поздравим у име општине Младеновац и да вам пожелим пријатан боравак у нашем граду. Нашој општини и ЈКП "Младеновац" представља изузетно задовољство што имају прилику да угосте чланице КОМДЕЛ – а. Верујем да ће овај и будући састанци бити корисни у вашем заједничком наступу према институцијама али времену које нам предстоји. Свако ко је био на челу комуналног предузећа, јавне службе од огромног значаја за сваку заједницу, зна са каквим се проблемима сусрећемо. Верујте, знам из личног исукуства, сада као председник општине, а пре шест година и као директор ЈКП "Младеновац", у каквом се незавидном положају налазе наша предузећа. Били смо између чекића и наковња, државне политике цена и честог неразумевања и незадовољства грађана нашим радом.

Зато бих овом приликом желео да одам признање свим запосленима, од радника са метлом до директора, који су често препуштени сами себи успели да одрже системе који су, будимо отворени, служили и служе очувању социјалног статуса најсиромашнијих грађана.

Чињеница је да ми постојимо због грађана али је и чињеница да су неопходне промене како би наши системи опстали и унапредили свој рад. Да ли ћемо до тога доћи потпуном или делимичном приватизацијом остаје да се види али је неминовно да нам тај корак предстоји.

Знам да ће бити болно отрежњење али цене комуналних услуга више не могу бити социјална категорије већ чисто економска. Мале општине и градови то одавно знају, а то почињу да осећају и велики системи попут града Београда. Зато охрабрује јучерашња најава писма Градоначелника престонице, Драгана Ђиласа, Влади Србије у којем ће тражити преиспитивање Одлуке о замрзавању цена комуналних услуга као и његов позив градоначелницима и председницима општина да му се придруже у овој иницијативи. Мислим да сви постају свесни проблема и да ће законска решења која нам предстоје коначно поставити комунална предузећа на здраве ноге – рекао је Јовановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.