logo

Актуелности

Одржана ванредна седница Општинског већа

Одржана ванредна седница Општинског већаНа допуњеном дневном реду 3. ванредне седнице Општиснког већа СО Младеновац нашло се шест предлога решења које су већници данас усвојили. Седницом је председавао Бранислав Јовановић, а осим членова већа присуствовали су и директори Јавних предузећа "ДИП – Младеновац", Снежана Трипковић, "ЈКП Младеновац", Оливера Максимовић и "ЈПИ Младеновац", Славомир Војиновић.

1. Предлог Одлуке о Општинској управи градске општине Младеновац – Одлуком се уређује организација и делокруг рада Општинске управе, начин рада и руковођења у друга питања. Већници су једногласно усвојили ову тачку којом се предлаже Скупштини општине Младеновац да исту усвоји у предложеном тексту.

2. Предлог решења о давању сагласности на Одлуку Управног одбора ЈП "ДИП Младеновац" о преносу средстава, односно објеката водовода, канализације и грађевинских објеката на ЈКП "Младеновац" и Одлуку Управног одбора ЈКП "Младеновац" о усвајању наведене одлуке Управног одбора ЈП "ДИП Младеновац". Предлог је једногласно усвојен.

3. Предлог решења о одбијању жалбе коју је поднело "ВИП МОБИЛЕ" д.о.о против решења Одељења за комуналне, грађевинске и урбанистичке послове Општинске управе општине Младеновац. Предлог је једногласно усвојен.

4. Предлог решења о усвајању жалбе бр. 7-352-107/2008 од 10.11.2008. године коју је поднело Одељење за инспекцијске послове Општинске управе општине Младеновац против решења Одељења за комуналне, грађевинске и урбанистичке послове Општинске управе општине Младеновац бр. 7-352-107/2008 од 27.10.2008. године и бр. 7-352-107/2008 од 29.10.2008. године. Предлог је једногласно усвојен.

5. Предлози решења којима се одобрава коришћење средстава са позиције 17. из Резервисаних средстава Програма уређења грађевинског земљишта на територији општине Младеновац, и то на име:

а) покрића трошкова превоза чланова спортских клубова, културно-уметничких друштава и невладиних организација извршених од стране "Атлас ТТТ" д.о.о. Аранђеловац, у износу од 944.300,00 динара, по четири захтева од 27.10.2008. године до 17.11.2008.године – Председавајући Већа, Бранислав Јовановић, је рекао да ће се овај износ намирити компензацијом, за робу од предузећа "Петар Драпшин".
б) покрића трошкова пословања Јавног предузећа за информисање "Младеновац", у износу од 900.000,00 динара, по молби од 4.11.2008. године и уз њу приложеном Плану прихода и расхода, од истог датума.
в) покрића трошкова Јавног комуналног предузећа "Пијаце Младеновац", насталих због измештања робног и занатског дела са објекта зелене пијаце на нову локацију, у износу од 900.000,00 динара.
г) новчане помоћи Дневном центру и клубу за старије "Драпшин" и Дневном центру и клубу за старије "Младеновац" (по 20.000,00 динара за сваки Дневни центар), који функционишу у оквиру Установе "Герентолошки центар Београд" – ПЈ "Дневни центри и клубови", у укупном износу од 40.000,00 динара, по молби од 14.11.2008. године.
д) новчане помоћи Друштву за церебралну и дечију парализу Младеновац (у циљу обезбеђења прикључка на гас за домаћинство члана друштва Стојановић Хранислава у износу од 80.000,00 динара.
ђ) деблокаде рачуна МЗ "Кораћица" (због изгубљеног спора са фирмом "Темпо аграр", Београд) по захтеву од 20.11.2008.године, у износу од 300.000,00 динара.
е) покрића трошкова израде Грба – плакете Младеновца, СЗТР "Флеш", Милован Јовановић предузетник, ул. Кнез Михаилова бр. 97, Ваљево, по рачуну бр. 07/09-08 од 27.9.2008. године, достављеним од стране ЈП "ДИП Младеновац" у износу од 519.750,00 динарa.
ж) новчане помоћи спортским клубовима, и то: 1) Кошаркашком клубу "Младеновац", у износу од 250.000,00 динара 2) ОФК "Младеновац", у износу од 1.000.000,00 динара, 3) Клубу ритмичко-спортске гимнастике "МИС", у износу од 30.000,00 динара и 4) Шаховском клубу "Младеновац", у износу од 200.000,00 динара.

Предлози су једногласно усвојени.

6. Разно – Под овом тачком нашла су се три предлога решења и то :

– Предлог решења којим се одобрава коришћење средстава у износу од 30.000,00 динара, са позиције 17. Резервисна средства Програма уређења грађевинског земљишта за 2008. годину, на име новчане помоћи Бранку Милорадовићу за објављивање романа "ИРИС", уплата Продуцентској кући "LONG HOPE" д.о.о. са седиштем у Младеновцу. – За предложено решење су гласали сви већници осим Драгане Лукач, која је била уздржана.

– Предлог решења којим се одобрава коришћење средстава у износу од 127.750,00 динара са позиције 17. Резервисна средства Програма уређења грађевинског земљишта за 2008. годину на име покрића трошкова превоза чланова спортских клубова, културно – уметничких друштава и невладиних организација од стране СП "ЛАСТА" Београд. Предлог је једногласно усвојен.

– Предлог решења којим се одобрава коришћење средстава у износу од 50.000,00 (нето) са припадајућим порезима и доприносима, са позиције 17. Резервисна средства Програма уређења грађевинског земљишта за 2008. годину на име новчане помоћи породичном домаћинству Станојевић Рајке из Младеновца. Предлог је једногласно усвојен.



Након што је завршено гласање по свим тачкама дневног реда, присутнима се обратио Славомир Војиновић, директор "Јавног предузећа за информисање - Младеновац", у име запослених и чланова Управног одбора са питањем да ли су ово коначна средства која се додељују за редовну делатност овог предузећа до краја године.

– Са обзиром на спецификацију доспелих обавеза и трошкова ово је знатно мање и можемо ли да очекујемо још помоћи или не, како бих могао да информишем људе да знају шта их очекује – питао је Војиновић.

Бранислав Јовановић је рекао да док год постоји "ЈПИ Младеновац" општина Младеновац мора да финансира његов рад.

– Проблем је настао оног тренутка када сте ушли у процес приватизације и када прављењем буџета није предвиђено финансирање за целу годину. Пошто очигледно још увек Влада Републике Србије није за приватизацију јавних медија јер није дала одобрење и док се то не деси општина мора да финансира ваш рад, према томе мора изнаћи начина да се то реши. Да би вам било лакше, чак је и питање да ли ће општина Младеновац исплатити 12 плату. Тако да је проблем са новцем доста тежак – рекао је Јовановић

– Искористио бих своје присуство да у складу са овим што сте рекли у изради буџета за наредну годину да се не направи исти пропуст и да се не предвиђа финасирање само за три месеца већ да се предвиви за целу годину, а уколико се приватизује предузеће средства би остала општини. Да не би дошли исту материјалну заврзламу – истакао је Војиновић.

– Можда ћемо донети одлуку да не постојите више, постоји више размишљања – рекао је Јовановић.

Војиновић је одговорио да је Управни одбор разматрао и такву опцију и да уколико се не обезбеде адекватна средства изађе пред оснивача и да се предложи и такво решење.

– Уз дужно поштовање вашег Управног одбора он није меродаван да доноси такве одлуке. Једини који су меродавни су одборници СО Младеновац који то имају право да одреде. Управни одбор може само да размишља на ту тему, као што и ја могу да размишљам о томе да ли треба да постојите. Одговор на моје питање се зна – морате да постојите, значи сигурно нећемо донети одлуку да угасимо ТВ Младеновац која постоји доста дуго и допринела је многобројним променама у нашем друштву и Младеновцу, када је гледаност била много већа. Нормално је да се сада гледа мање јер су и проблеми у друштву много мањи – закључио је Јовановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.