logo

Актуелности

Пријем поводом Светског дана Рома

altПоводом 8. априла - Светског дана Рома, председник градске општине Младеновац, Владан Глишић и чланица Већа ГО Младеновац, Сузана Васић, организовали су пријем за представнике ромских удружења и организација.

Глишић и Васићева су у име градске општине Младеновац честитали суграђанима ромске националне заједница Светски дан Рома који се обележава широм света са циљем прославе ромске културе али и подизања свести о проблемима са којима се Роми суочавају.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да наша општина по много чему предњачи у унапређењу животних услова Рома али да још доста проблема акумулираних деценијама треба решити. Он је као предуслов за даљу урбанизацију ромских насеља најавио пројекат легализације који ће општина Младеновац покренути у сарадњи са надлежним установама и организацијама.

Сузана Васић, члан Већа ресорно задужена за социјална питања, националне мањине
унапређење и заштиту људских и мањинских права, подсетила је да општина Младеновац активно ради на побољшању свих животних аспеката Рома, од запошљавања и образовања до социјалне и здравствене заштите. Она је рекла да се тренутно одвијају пројекти посвећени унапређењу положаја Рома као и да ће таквих пројеката бити још у будућности.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.