logo

Актуелности

Ђилас најавио оживљавање "Беовоза"

Ђилас најавио оживљавање "Беовоза"

На јучерашњој конференцији за новинаре, поводом сто дана градске власти, градоначелник Београда, Драган Ђилас, најавио је планове Града за ову и наредну годину.


Између осталог, Ђилас је рекао да Град у наредном периоду неће у потпуности укинути субвенције за комуналне услуге као и да ће остати градске субвенције за вртиће, воду и јавни превоз.
Оно што може да радује наше суграђане који свакодневно путују у Београд је најава градоначелника да ће за оживљавање пројекта градске железнице Беовоза, који такође није у градској надлежности, бити издвојено око 13 милиона евра у 2009. години.

– Беовоз се мора интегрисати у градски систем превоза, а ако Град не издвоји средства, то се неће скоро десити. Поменути новац искористићемо за обнављање и изградњу пружних прелаза, а кроз лизинг кредите гледаћемо да купимо неколико нових композиција возова. Крајњи циљ је да, према студији ЦИП, Беовоз превози око милион суграђана сваког дана и да саобраћа на 15 минута. На тај начин би била искоришћена постојећа мрежа градске железнице, а оживели би сви краци према Батајници, Земуну, Макишу, Вуковом споменику, Раковици, Барајеву и Младеновцу. Ако тада неко буде морао да стигне до неког места за 15 минута више неће морати да користи сопствени превоз па ћемо растеретити и саобраћајнице – рекао је градоначелник и најавио да се буџет за наредну годину већ планира, те да ће он обухватити улагања у неколико школа, десетак вртића и наставак изградње инфраструктуре.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.