logo

Актуелности

Амбасадор Словеније посетио Младеновац

Амбасадор Словеније посетио Младеновац

Поводом скорашњег покретања производње намештаја од стране Привредног друштва СЕПАХ, председник општине Младеновац, Бранислав Јовановић, угостио је данас амбасадора Републике Словеније, Мирослава Луција и словеначког привредника, Зорана Пахора, власника предузећа за израду намештаја "Студио П".
Званична посета словеначког амбасадора уприличена је у згради општине Младеновац, након чега су присутни обишли производне хале Привредног друштва "Сепах". Поздрављајући госте, Бранислав Јовановић, председник општине Младеновац , је рекао да су гости из Словеније увек добродошли у Младеновцу,

– Задовољство ми је што испред градске општине Младеновац имам прилику да угостим Његову екселенцију господина Мирослава Луција, амбасадора Републике Словенија, господина Зорана Пахора, директора Привредног друштва СЕПАХ, као и све људе који су допринели отварању и покретању производње у нашем граду. Мислим да је непотребно трошити речи гостопримства и добродошлице јер су наши пријатељи из Словеније у Младеновцу увек добродошли, као и наши Младеновачни у вашој држави. Најбољи доказ томе је дугогодишња сарадња, пријатељство и братимљење Младеновца и општине Горња Радгона која је сваком међусобном посетом све богатија.
Међутим, повод данашње посете је сасвим конкретан. Ове године почињемо заједничку причу, сигуран сам, на обострано задовољство грађана Младеновца и представника словеначке фирме. Оно што могу да обећам је да ће општина Младеновац безрезервно изаћи у сусрет сваком привреднику без обзира одакле долази. Наша општина се неоправдано нашла у запећку на индустријској мапи Србије и Београда. Упркос повољном географском положају и одличним саобраћајним везама са целом Србијом, сплетом разних околности, инвеститори су до сада обилазили наш град. Данас смо овде смо на заједничком задатку да то променимо.
Општина ће убудуће преузети далеко активнију улогу у привлачењу инвестиција. Као један од најважнијих задатака нове општинске власти могу да најавим скорашње формирање нове индустријске зоне и омогућавање што бржег и ефикаснијег покретања производње. Зато очекујем да ће већ током следеће године наш град и општина постати место где ће где ће сваки инвеститор видети своју шансу – рекао је Јовановић.

Захваљујући се на добродошлици Мирослав Луци, амбасадор Словеније у Србији , подсетио је на дугогодишње пријатељске везе Словеније и Младеновца.

– Хвала вам на позиву, и ми често долазимо овде не само у званичне посете. Сада сам дошао званично, а иначе шетам по вашем граду који ми је при срцу и као што сте рекли пријатељство између Срба и Словенаца траје дуго. Не смемо заборавити дане када су наши грађани после Другог светског рата нашли код вас топао дом. Пријатељства остају, који пут се мало поремете, али искрено пријатељство увек нађе пут. Данас смо ту да вас поздравимо у име Републике Словеније и као што сте рекли, господине председниче, из једног сасвим конкретног разлога.
Важно је да се овде отварају нова радна места. Као што сте рекли овде се отвара индустријска зона и то је баш разлог зашто смо овде како би видели које су још могућности. Обично је тако, јер када дође нека словеначка фирма онда дођу и други. Ми смо ту као тестер, јер онда иду и странци. Мислим да географски положај вашег краја има просперитет и да ће се сигурно слити још инвестиција. Само мало стрепим да ова економска криза неће додирнути и Словенију и Србију што би мало зауставило послове али како видимо нова отварања фабрика се дешавају сваке недеље и мислим да криза неће у толикој мери захватити овај регион. Ми ћемо наше фирме и нарочито мале привреднике упознати са вашом општином јер су они увек више агресивнији у инвестирању. Охрабрићемо их да дођу и да нађу код вас неку локацију где би могли сигурно да раде. Зато сам ја данас овде да би и овде дошла нова радна места, а ми ћемо се потрудити да за господиним Пахором дођу и други пословни партнери – рекао је Луци.

Зоран Пахор , покретач производње намештаја у Младеновцу, упознао је присутне са плановима Привредног друштва "Сепах"

– Почели смо инвестиције у Младеновцу септембра 2006. године са куповином непокретности фирме "Црвена Звезда" која је била у стечају. Од почетка смо били лепо примљени у вашем граду. Наша намера је покретање производње намештаја из различитих програма. Простор који смо купили износи око 9000 квадрата и након уласка у посед закључили смо да није било могуће одмах покренути производњу него смо отишли у инвестицију како би уредили простор. До сада смо ставили у функцију око 4.500 квадрата где ћемо после нове године покренути део производње намештаја. До сада смо уложили преко милион евра у реконструкцију објекта, а да би целукупан простор био спреман за производњу треба нам још око милион евра. Најбитније је да крећемо са производњом намештаја за домаће и инострано тржиште. У првој фази планирамо да заполслимо око 60 радника, а цео посао би се одвијао у некилико фаза које би се окончале за три године када би овде радило око 160 радника – најавио је Пахор.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.