logo

Актуелности

Обавештење о исправности воде на јавним чесмама

ОБАВЕШТЕЊЕ

На основу спровођења Програма контроле квалитета изворске воде са јавних чесама на територији градске општине Младеновац, коју је извршио Градски завод за јавно здравље из Београда, односно Лабораторија за хуману екологију и екотоксикологију, обавештавамо јавност о резултатима лабораторијског испитивања.
Узорковање воде за пиће са 24 јавне чесме извршено је 16. и 18. 10. 2019 године, а према анализи обављеној дана 29.10.2019.године вода за пиће је тренутно исправна на следећим јавним чесмама:

-Јавна чесма Стрелар у Ковачевцу;
-Јавна чесма Ћелевац у Ковачевцу;
-Јавна чесма Клењак у Великој Крсни;
-Јавна чесма код школе и МЗ у Рајковцу;
-Јавна чесма Ковачевчић у Рајковцу;
-Јавна чесма Селиште у Рајковцу;
-Јавна чесма у Малој Врбици;


Због повећане електропроводљивости и повећане количине нитрата, што показују резултати физичко-хемијских испитивања, као и због идентификованих бактерија ( Е.coli., Citrobacter sp., Enterobacter sp., Bacillus sp.), вода за пиће је неисправна на следећим јавним чесмама:

Станојевац у Влашком пољу, Црквенац у Младеновцу, Матина чесма у Баташеву, Велики бунар у Ковачевцу, Трговачки бунар у Ковачевцу, Спомен чесма у Великој Крсни. Баба Рача у Јагњилу, Видарица у Јагњилу, Пескуша у Рабровцу, Стројинац у Meђулужју, Локвица у Међулужју, Mанастир Павловац у Кораћици, Тасина чесма у насељу Петар Драпшин, Војводинац у Влашкој, Јавна чесма Шепшин, Бубановац у Дубони и Јавна чесма у Границама.
Скреће се пажња суграђанима да не користе воду за пиће са јавних чесама на којима је она неисправна у циљу заштите сопственог здравља.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.