logo

Актуелности

Градска инспекција затворила два градилишта


По први пут од преласка у инспекцијску надлежност Града Београда објеката преко 800 квадрата, данас су жутим тракам са обавештењем о обустави радова опасана два градилишта стамбених зграда у Младеновацу. По решењу Градске грађевинске инспекције печатирана су градилишта у улицама Момчила Живојиновића (насеље "Тозино воће") и Михаила Миловановића (бивша ул. Саве Ковачевића, насеље "25. мај").

Грађевински инспектори најпре су изашли на градилиште у "Тозином воћу" и печатирали градилиште у ул. Момчила Живојиновића. Како је изјавила Ана Јевтић, Градски грађевински инспектор за територију Младеновца и Сопота, ово градилиште печатирано је јер инвеститор није поштовао раније издато решење о обустави градње, односно, наставио је да гради и после издатог решења.

− Како се ради о обејкту, стамбеној згради, преко 800 квадрата није изведено обезбеђење суседних објеката како је наложено решењем. Инвеститор ту меру није испоштовао и наставио је са градњом. Градска грађевинска инспекција спроводи закон и у склопу редовне контроле објеката преко 800 квадрата, али по позиву странке, данас печатирамо ово градилиште − каже Јевтићева.

Инспектори су затим прешли у насеље "25. мај" где су исту меру обуставе градње применили на недовршеној стамбеној згради у улици Михаила Миловановића. Ово градилиште печатирано је због непоштовања решења о обустави радова издатог због одступања од пројектне документације и измена у постојећој конструкцији с обзиром да је од тренутка издавања решења о обустави градње инвеститор наставио са изградњом још два спрата.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.