logo

Актуелности

Проширење младеновачког азила за псе


Како је најавио Владимир Терзин из градског Секретаријата за комуналне и стамбене послове у циљу увођења реда у области зоохигијене, град у наредном периоду планира да отвори још два азила за псе. Поред оног у Раковици, који је матични, окончани су преговори око новог азила на територији општине Палилула као и финасирање завршетка и проширења азила у Младеновцу.

– ПКБ корпорација уступиће граду један објекат на Палилули за ту намену и тренутно њихов пројектни биро ради пројекат с финансијском проценом. Ако све буде текло по плану, нов објекат би требало да буде отворен средином године. Поред тога, у општини Младеновац, где има доста проблема са псима луталицама, град намерава да отвори још један азил, тачније да финансијски помогне изградњу објекта који је општина сама почела, уз проширење замишљеног капацитета за сто одсто – истакао је Терзин.

Овај секретаријат припрема и измене Одлука о држању кућних љубимаца и домаћих животиња на територији града, којима ће се бројни сегменти старих одлука иновирати. Једна од важних новина јесте увођење такозваних "еколошких зона" у парковима.

– Реч је о пилот пројекту који већ постоји у бројним европским земљама. Намера је да се у парковским површинама издвоје и јасно обележе одређене зоне где ће бити дозвољено да се пси у пратњи власника пуштају без повоца. То ће бити забрањено од 6 часова до 22 сата, а након тога забрана престаје. У тим зонама биће појачана дератизација и дезинфекција. План је да током 2010. године ово почне да се примењује у парковима где за то има могућности, с тим што као слободне зоне остају Ушће, Калемегдан и сличне локације, где пси могу да се изводе без ограничења – казао је Терзин.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.