logo

Актуелности

Одржана ванредна седница Општинског већа


На данашњој XIX ванредној седници Општинског већа градске општине Младеновац једногласно је усвојено свих 16 тачака дневног реда. Већници су се, између осталог, сагласили са Одлуком УО "ЈКП Пијаце Младеновац" везаној за изгрдању нове Зелене пијаце, као и са предузимањем појединачних мера за унапређење и подстицање пољопривредне производње.

1. Предлог закључка којим се утврђује предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о општинској управи градске општине Младеновац − У оквиру расправе о овој тачки, за реч се јавио председавајући већа, Бранислав Јовановић. Он је истако да је градоначелник Београда донео одлуку о смањењеу броја запослених у градским општинама, односно о рационализацији, професионализацији и модернизацији државне управе. Такође, достављен је и допис о критеријумима и мерилима за утврђивање оптималног броја запослених.

− Сходно овом допису предлажем да формирамо Комисију која ће све ово преиспитати и у складу са решењем градоначелника направити нови предлог Одлуке о општинској управи градске општине Младеновац. Напоменуо бих да градоначелник, а и ја лично, инсистирамо на принципу професионализма, модернизације и рационализације државне управе. У Комисију предлажем начелника Општинске управе, Мирјану Симовић, Дејана Чокића и Зорана Милетића. Нормално, извештај Комисије би требало да добијемо у примереном року са обзиром да ће Скупштина, претпостављам, бити заказана за 17. март − рекао је Јовановић. Овај предлог је једногласно усвојен.

Општинско веће је дало позитивно мишљење на на Извештај о раду Општинске управе градске општине Младеновац за 2009. годину, као и на Предлог закључка којим се утврђује предлог Одлуке о престанку важења Одлуке о одређивању матичних подручја на територији градске општине Младеновац. Такође, усвојен је и предлог Одлуке којом се регулише материја о јавним пракиралиштима.

Већници су дали сагласност на Одлуку Управног одбора ЈКП "Пијаце" од 8.3.2010. године ради изградње нове Зелене пијаце у Младеновцу . Одлука УО овог јавног предузећа садржи две тачке и то : 1. Ради изградње нове зелене пијаце потребно је прибавити и сагласност оснивача и 2. Одлуку доставити оснивачу на даљу надлежност. У обрзложењу се наводи да је према одредбама Статута ЈКП "Пијаце Младеновац", прописана обавеза предузећа да при располагању имовином веће вредности (прибављање и отуђење), а која је у непосредној функцији обављање делатности од општег интереса, потребно је прибавити сагласност оснивача.

Од осталих тачака данашњег дневног реда већници су установили бакет турнир "STREET BALL" и манифестацију "ЦВЕТИ". Једногласно су усвојени и предлози закључака о о именовању председника и чланова Савета манифестације – Изложба аутомобила са ваздушним хлађењем мотора и Извештај Републичког хидрометеоролошког завода РС о функционисању система одбране од града на територији радарског центра "Букуља" за период 15.4.-15.10.2009. године.

Усвојеним мерама за унапређење и подстицање пољопривредне производње , између осталог, предвиђено је да су у "Информатору градске општине Младеновац" уведу саопштења Прогнозно - извештајне службе сачињена на основу података са постављених електронских метереолошких станица и редовне ауторске рубрике везане за едукацију пољоприведних произвођача (у сарадњи са Пољоприведном стручном службом "Космај", као и увођење рубрике "пољоприведни огласи", у којој ће пољоприведни произвођачи са територије градске општине Младеновац моћи бесплатно да оглашавају продају пољоприведних производе из свог домаћинства, као и пољоприведне машине и прикључке. Бесплатно оглашавање ради продаје пољопривредних производа предлаже се да и на Телевизији Младеновац, а ЈПИ "Младеновац" би требало да медијску покрене кампању у циљу удомљавања напуштених паса и мачака.

Зарад боље информисаности пољопривредника предлаже се ЈКП "Пијаце Младеновац" да у простору "Млечне хале" у Младеновцу, постави велики рекламни екран (набавка истог биће финансирана из буџета општине из средства предвиђених за унапређење пољоприведу), преко кога ће бити омогућено пољоприведним произвођачима са територије градске општине Младеновац бесплатно оглашавање.

Општинско веће одбило је приговор Омладинске организације "Пулс" поводом расподеле средстава за невладине организације, а одбијене су жалбе Вукомановић Предрага, Манић Петра и Аљуши Џелал на решења Одељења за комуналне, грађевинске и урбанистичке послове као неосноване.

Веће је усвојило и два нова назива улица у Младеновцу. Одређивању назива нове улице "Газела" и одређивању назива постојећој зеленој површини испред Српске православне цркве, као "ТРГ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА"

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.