logo

Актуелности

Београд напада комарце


Захваљујући "амазонској" клими у којој ових дана уживамо комарци су преплавили Младеновац. Иако је до сада требало већ два пута спровести запрашивање ових напасти док су још у фази ларве, овај посао је од Градске општине Младеновац преузео Град Београд, тачније Секретаријата за заштиту животне средине. У њиховом саопштењу се наводи да ће се комбинована акција сузбијања одраслих форми комараца из авиона и уређајима са земље изводити од среде, 9. јуна, до недеље, 13. јуна на територији свих 17 београдских општина. Остаје нам да видимо када ће неки од авиона надлетети и нашу варош.

– Молимо све пчеларе да предузму мере неопходне заштите на читавој територији града Београда. Секретаријат за заштиту животне средине ће и после извођења акције свакодневно пратити стање на терену и на свим локалитетима где се уочи присуство ларви и одраслих форми комараца наставити континуиране ларвицидне третмане – рекла је Марија Грубачевић, помоћница секретара за заштиту животне средине.

Милан Ђорђевић , члан Општинског већа за пољопривреду, каже да је до сада Општина Младеновац сама бринула о дератизацији и дезинсекцији али од ове године је тај посао пребачен у надлежност Секретаријата за заштиту животне средине Скупштине града Београда.

− Што се тиче дератизације упознат сам да је расписан конкурс, а колико ће трајати стварно не знам, а што се тиче комараца у наредних неколико дана ће кренути прва акција. Како ће то изгледати, заиста не знамо јер то више није под нашом ингеренцијом. Значајан проблем код дератизације је да се драстично разликује начин на који смо ми расписивали јавну набавку од начин на који то ради Скупштина града. Наш тендер је обухватао стамбене јединице, кишну и фекалну канализацију, јавне установе и све отворене површине, а што се тиче Града Београда ради се само о стамбеним јединицама и поставља се питање шта ће бити са канализацијом и јавним установама што је битан сегмент читавог процеса сузбијања глодара − рекао је Ђорђевић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.