logo

Актуелности

За безбеднији Младеновац - испуњена још једна иницијатива грађана

 

Представници Секретаријата за саобраћај и Комисије за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Младеновац обишли су радове на уређењу раскрснице улица Славка Манојловића и Шумадијске.

Александар Мићић, становник овог насеља и један од иницијатора решавања овог безбедоносног проблема, похвалио је покретање електронског севиса „Стоп критиковању, дај предлог“ који, како је истакао, заиста функционише и даје резултате. Мићић је напоменуо да су се на овој локацији возла кретала изузетно великом брзином и да је то био један од највећих проблема.

„Ово решење много значи за децу целог Драпшина која ће убудуће прелазити безбедније улицу а ми ћемо, као родитељи, мирне главе моћи да пустимо нашу децу у школу“, рекао је Мићић.

"Велики број грађана је путем електронског сервиса „Стоп критиковању, дај предлог“ пријавило проблем који се односи на раскрсницу на којој се тренутно налазимо. Велики број деце која живе у насељу Драпшин свакодневно овим путем иде у школу и они су сваки пут када би прелазили улицу Славка Манојловића, баш на овом месту, били изузетно угрожени. Постављањем пешачких платформи и успоравањем саобраћаја на овој локацији постићи ћемо два ефекта. Први је да ће деца, као и други пешаци, бити безбеднији приликом преласка улице, а други, секнударни ефекат, је да ће возачи који се укључују у улицу Славка Манојловића, због мање брзине кретања возила у тој улици, имати више времена да обаве ту радњу. Захваљујем се представницима Секретаријата за саобраћај града Београда који имају слуха за саобраћајне проблеме у нашој општини и дају велику подршку свим пројектима у вези са безбедношћу саобраћаја у општини Младеновац“, рекао је Стефан Ивановић, члан Комисије за безбедност саобраћаја на путевима градске општине Младеновац.

Осим поменуте раскрснице, представници Секретаријата обишли су још десетак локација које су грађани пријавили.

Zabezbednostsaobr1
Zabezbednostsaobr2
Zabezbednostsaobr3
Zabezbednostsaobr4
Zabezbednostsaobr5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.