logo

Актуелности

Одржана 10. седница Скупштине општине Младеновац

 

На 10. седници Скупштине општине Младеновац одборници су разматрали и усвојили свих пет тачака дневног реда. Усвојен је ребаланс буџета општине Младеновац, као и ребаланси програма пословања Установе Центар за културу и туризам Младеновац и ЈП "Пијаце" Младеновац.

Као најважнију тачку дневног реда одборници су усвојили и предлог решења о давању сагласности на концепт решења изградње примарне водоводне мреже која се прикључује на регионални водовод Макиш - Младеновац.

Председник Градске општине Младеновац Владан Глишић је истакао значај давања сагласности на концепт решења изградње примарне водоводне мреже како би тај пројекат постао саставни део пројекта регионалног водовода Макиш - Младеновац.

"Ову одлуку ћемо проследити Граду Београду и Дирекцији за изградњу и планирање Града Београда, који ће даље уврстити овај предлог концеп решења, а чине га два одвојка водоводне мреже код фабрике "Кварц". Он предвиђа северозападни и југозападни део, чиме ће се формирати два прстена водоводне мреже око наше општине. Тако ћемо доћи у могућност да можемо да пројектујемо секундарну мрежу за 12 села која сад немају воду, а становници ових села могу да се надају да ће у наредних пар година добити воду до својих домаћинстава. Предвиђено је да ће примарни резервоар  бити смештен у Село Младеновцу.

На овом пројекту је радио тим људи из Младеновца, а посебно бих истакао инжењере хидро струке Момчила Давидовића, власника фирме "Аква инжењеринг" и Драгана Ивановића, радника општинске управе, као и Владету Лучића, директора ЈКП Младеновац који је заједно са својим тимом учествовао у изради овог пројекта.

Желим да се захвалим Дирекцији за изградњу и планирање Града Београда, као и ЈКП Београдски водовод и канализација који је урадио овај концепт решења и дао нама на сагласност, а у договору са њима смо и започели  пројектовање секундарне водоводне мреже за 12 села која немају воду а наставак је ове примарне мреже.

Када је водоснабдевање у питању предвиђено је да у следећој години буде изграђено 6 бунара средствима Града, као и 3 бунара која ће финансирати општина."

10sednica1
10sednica2
10sednica3
10sednica4
10sednica5
10sednica6
10sednica7
10sednica8

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.