logo

Актуелности

Усвојен буџет Београда за 2011

Усвојен буџет Београда за 2011Буџет града Београда наредну годину који су јуче усвојили одборници Скупштине града, износи 84,88 милијарди динара – Према речима Душка Никодијевића, помоћника градског секретара за финансије, у односу на последњи овогодишњи ребаланс, овај буџет већи је за безмало две милијарде. Судећи према изјави Душка Никодијевића, помоћника градског секретара за финасије, изгледа да од вишка глава ипак може да заболи.

Наиме, јучерашњом Одлуком о обиму средстава за вршење послова града и градских општина и утврђивању прихода који припадају граду, буџет градских општина у 2011. години умањен је за око 1,1 милијарду динара.

Објашњавајући "кресање" буџета градских општина, Никодијевић је нагласио да је до овог умањења дошло због тога што су општине годинама имале високе суфиците, а последњи "вишак" у општинским касама био је чак три милијарде динара.

– Укупан буџет свих седаманест градских општина у 2011. износиће око десет и по милијарди динара. Одлука је резултат честих анализа и расправе о томе како да се превазиђе проблем суфицита у општинским буџетима. С једне стране, у градском буџету био је мањак средстава, док су поједине општине имале велике вишкове. Због тога смо обавили извесна померања из наменског подбиланса у општи оквир, а капитална улагања баш зато што се недовољно ефикасно, економично и ефективно користе умањена су за око 300 милиона динара – казао је Никодијевић.

Одлуком је највише новца припало Обреновцу око 1,59 милијарди динара, затим Старом граду 1,25 милијарди, следи Лазаревац са око 834,6 милиона, Сурчин 621,8, приближно исто имају општине Земун, Звездара, Нови Београд, Гроцка и Младеновац, чији се буџети крећу од 540 до око 600 милиона динара , док буџете од око 420 до 495 милиона динара измају општине Врачар, Вождовац, Палилула, Раковица, Савски венац и Чукарица. Најмање новца добиле су Барајево – око 317,5 милиона и Сопот око 260 милиона динара.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.