logo

Друштво

Одржана "Јагњијада 2011"

Традиционална тродневна културно-такмичарска манифестација "Јагњијада" одржана је од 27. до 29. маја у Јагњилу.

Четврту по реду Јагњијаду у петак је отворио Бранислав Јовановић, председник Градске општине Младеновац.Упркос невремену које је у суботу погодилио Младеновац и околину, посетиоци су у протекла три дана имали прилику да присуствују разним такмичењима на "Јагњијади" и да у њима учествују. Бирало се ко има најбоље јагње, стадо, најбоље печење, односно јагњетину на ражњу. Јуче се одржала изложба паса, оружја и муниције као и такмичење за најбољи ловачки гулаш. Отварајући "Јагњијаду", председник ГО Младеновац, Бранислав Јовановић, је пожелео присутнима пријатан боравак у Јагњилу.

– Удружење "Бело Јагње" и наши Јагњилци су за кратко време успели да учине овај догађај познатим у целој Србији али и ван њених граница. Показали сте да Шумадија, Младеновац и Јагњило имају шта да понуде и чиме да се поносе. На прави начин сте спојили домаћине и госте, село и град, младе и старе, традицију и данашњицу. Желим да вам се захвалим јер сте учинили велику ствар за ваше село и велику ствар за целу општину Младеновац – рекао је Јовановић и обећао даљу помоћ општине Младеновац овој манифестацији. Он је организатору, Удружењу "Бело Јагње" уручио Плакету општине Младеновац.

Испред Удружења "Бело Јагње", покровитељима манифестације, Граду Београду и Градској општини Младеновац се захвалио Стеван Банковић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.