logo

Друштво

Помоћ за Ђокиће

Канцеларија за младе градске општине Младеновац уручила је данас донацију породици Ђокић из Пружатовца како би макар мало олакшали свакодневицу десеточлане породице која живи у тешким условима.

Заједничком организацијом Канцеларије за младе и Гимназије, недавно је одржано такмичење у певању у сали биоскопа. Од продатих улазница обезбеђена су средства за куповину ормара, прехрамбених и хигијенских пакета за наше суграђане из Пружатовца.

Како каже Страхиња Стојковић, координатор младеновачке Канцеларије за младе, ова помоћ јесте симболична али за оне који немају свака помоћ je значајна.

– Разговарали смо са нашим суграђанима из Пружатовца шта је то што им је тренутно потребно. Био им је неопходан један ормар за ствари које су добили од донација и наравно намирнице и прибор за хигијену. Знам да ово није ни близу потреба ове породице али тренутно смо толико средстaва успели да прикупимо. Ми ћемо и даље наставити са организацијом хуманитарних манифестација како би скупили колико можемо за помоћ социјално угроженим породицама из наше општине којих је, нажалост, све више – најавио је Стојковић.

Родитељи Милош и Мирјана Ђокић, живе у Пружатовцу са осморо деце, Тамаром (11), Тијаном (10), Драганом (9), Далибором (7), Николом (6), Жељком (5), Иреном (4) и осамнаестомесечним Игором.

Иако брину о осморе деце, ни Милош ни Мирјана, нису запослени. Са њима су и његови родитељи Малина и Слободан. Живе од Слободанове пензије од 14.600 динара, социјалну помоћ примају тек од пре неколико месеци као и дечји додатак од 8.000 динара.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.