logo

Култура

Фолклор и привреда

Организатори предстојећег Међународног фестивала фолклора "Влашка 2013", одржали су презентацију ове манифестације и позвали привреднике да искористе маркетиншки потенијал фестивала у Влашкој.

Културно уметничко друштво "Шумадија" из Влашке, домаћин је и организатор традиционалног Међународног фестивала фолклора који се и ове године, по тринаести пут, одржава од 26. јула до 1. августа у Влашкој. Представници организатора јуче су позвали младеновачке привреднике да искористе потенцијале ове манифестације и истовремено постану спонзори фестивала.

Зоран Јоцић, члан организационог одбора Фестивала, рекао је да Фестивал представља могућност за туристичку афирамцију општине Младеновац.

– Са локалном самоуправом смо оставрили сарадњу на завидном нивоу и надам се да ћемо је унапредити у наредном времену. Међутим, карика која недостаје у целој причи је привреда. Пре свега да привредници дају нове идеје којим би ову манифестацију додатно обогатили. Ми имамо ресурсе, попут посећености, медијске подршке РТС-а, велики број исностаних учесника и пропагандог материјала које привредници могу да искорсите на обострано задовољство и корист.

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, истакао је да већ шесту годину за редом има привилегију да буде уз Културно уметничко друштво "Шумадија" из Влашке.

– Културно уметничко друштво "Јанко Катић" је такође наше познато друштво, али КУД из Влашке је дао пример свима како се ради и води једна ораганизације. Ту бих пре свега желео да похвалим Зорана Јоцића и Дејана Тодоровића чији допринос највећи. Не мени је било да испред градске општине Младеновац у овим тешким временима помогнемо колико можемо. Знате сви колико се сви боримо са ограниченим средствима којима наша општина располаже, али ово је нешто за шта морамо да пронађемо новац јер је дефинитвино фестивал постао један од брендова наше општине. Захваљујем се свима који су окупљени око ораганизације фестивала и верујте да је допринос општине мали у односу на оно колико сте ви себе уложили у ову причу – рекао је Чокић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.