logo

Култура

Пријем за Удружење "Ноумена"

 

Поводом завршетка пројекта "Калеидоскоп" који је реализовала Асоцијације за подршку науке, културе и уметности "Ноумена", представници градске општине Младеновац су угостили чланове овог Удружења.

Пројектом "Калеидоскоп" уређене су фасаде на две локације, у основним школама "Живомир Савковић" у Ковачевцу и "Свети Сава" у Младеновцу. Циљ пројекта је био уређење ових основних школа муралима, а ради превенције уништавања школске имовине и нарушавања изгледа школе.

На пројекту је било ангажовано шесторо уметника, Наташа Василић, Дејан Степановић, Јована Филиповић, Мирјана Миљковић, Мирјана Велковска и Јасмина Матовић. Покровитељи пројекта били су Министарство културе и информисања Републике Србије и Градска управа града Београда - Секретаријат за културу.

Чланове Удружења "Ноумена", данас су угостили Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, Зоран Јоцић, члан Већа за културу, туризам и информисање и Дејан Степановић, члан Већа за образовање и развој школства.

Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, рекао је да је пре годину дана, са почетком рада Привременог органа, постало јасно да је Младеновац уништен не само финансијски него и духовно.

– Зато нам је намера била да помогнемо одржавање и оснивање нових културних манифестација у чему смо имали велику помоћ Центра за културу. Желимо и у будућности да помогнемо и подигнемо креативну мисао, да вратимо граду дух и живот, како би Младеновац постао препознатљив и у том сегменту друштвеног живота. У томе ће свако удружење имати нашу подршку. Имамо доста запуштених простора које треба оплеменити и подржаћемо сваку креативну идеју. Трудићемо се да у будућности сваког месеца имамо по један дан или манифестацију која ће бити посвећена развоју културе, а гледаћемо да у ове пројекте укључимо и наша села – истакао је Глишић.

Зоран Јоцић, члан Већа за културу, туризам и информисање, рекао је да је прошло време када су се оснивала Удружења само да би добила новац из општинског буџета. Он је нагласио да је његов циљ да се до четврте године мандата дође до издвајања од 8% општинског буџета за културу. Такође, Јоцић је истакао потребу за оснивањем Центра за невладине организације, који би био отворен простор за рад свих Удружења која сада немају своје просторије.

Магистар Дејан Степановић, члан Већа за образовање и развој школства, уједно и један од учесника у пројекту "Калеидоскоп", рекао је да су резултати пројекта очигледни и да су простори које користе ученици ове две школе сада културно богатији.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2022.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.