logo

Образовање

Наше улице наш избор

 

Насловна реченица овогодишњи је слоган акције "Европске недеље мобилности" која се одржала од 16. до 22. септембра. Градска општина Младеновац је и ове године узела активно учешће у овој манифестацији.

Циљ ове акције је промовисање смањења загађења ваздуха, односно смањање коришћења путничких аутомобила, као и побољшање услова за јавни саобраћај, кретања бициклиста и пешака. У оквиру ове манифестације наши суграђани су се подсетили колика је одговорност сваког појединца и колико свако од нас може да допринесе побољшању квалитета животне средине коришћењем алтернативних видова превоза.

 

- Градска општина Младеновац је и ове године узела активно учешће у овој манифестацији, тако што су током прошле недеље одржане активности на тему "Наше улице наш избор", као што су маскенбал ученика првог разреда ОШ "Момчило Живојиновић", као и приредба у Предшколској установи "ЈелицаО брадовић"- вртић "Звездица".

На овај начин сматрамо да ћемо подићи свест грађана, посебно оних најмлађих, да ће преласком на еколошке начине кретања живети квалитетније и здравије - рекао је Милан Радовановић, руководилац групе за заштиту животне средине у Управи градске општине Младеновац.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.