logo

Пољопривреда

Чучковић у Шепшину

Мирослав Чучковић, члан Градског већа посетио је домаћинство Александра Милића из Шепшина где је обишао плантажу боровница, засађену у у оквиру градског пројекта "Зелени прстен".

– Поред старог, подигнут је и нови засад под антиградним мрежама, а биће постављене и полиетиленске фолије, чиме ће род стизати раније и због чега ће бити конкурентнији на страном тржишту. Када је конкурс расписан, ја сам препознао шансу коју нисам смео да пропустим и свима бих то препоручио. Иначе, сва прозводња одлази иностраном купцу, по цени од шест евра за килограм – рекао је Саша Милић.

Мирослав Чучковић истакао је да је град Београд поносан што је пројекат "Зелени прстен" заживео и што је све више заинтересованих.

– Град Београд је у овом случају уложио осам милона динара бесповратних средстава, а власник другу половину. Наставак пројекта "Зелени прстен" подразумева да омогућимо свим пољопривредним произвођачима да се баве овим послом, јер кроз овакве примере доказујемо да се од њега може добро живети. Конкурс траје до 11. јула и позивам све да конкуришу, јер се ради о бесповратним средствима у износу до 2.200.000 динара, тако да са њихових 50 одсто могу имати заиста добре и профитабилне засаде. Једина промена коју смо направила је она набоље, наиме сада могу конкурисати и они који имају парцеле мање од 20 ари, а самим тим ће и улагања и једне и стране бити мања – рекао је Чучковић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.