logo

Пољопривреда

Сточари доставили извештаје

Сточари доставили извештајеЧетири од пет удружења сточара која су 21. августа прошле године потписала уговоре о финасирању са Градском општином Младеновац, доставила су извештаје о реализацији својих пројеката на основу којих су добили средства од општине, а ускоро се очекује и извештај Удружења сточара крава сименталске. Да подсетимо, укупна вредност конкурсом донираних средстава за прошлу годину била је 2.100.000 динара, a новац је додељен пројектима пет младеновачких удружења сточара.

Удружење одгајивача оваца "Липски сој" − Влашка , преко конкурса који је прошле године спровела Градска општина Младеновац добило је 180.000 динара за набавку 7 оваца Липског соја и 3 козе Алпино расе. Овце су преузели Томићевић Томица из Граница (2 комада) и Максимовић Милорад, 5 комада. Набављене козе Алпино расе су преузели Вуковић Загорка из Шепшина, Гаврић Милорад из Амерића и Миладиновић Мирослав из Амерића.

Удружењу одгајивача оваца "Младеновац" − Младеновац је Уговором о финасирању програма унапређења пољопривреде на територији Градске општине Младеновац је одобрено 365.000 динара за конкурсни пројекат "Набавка приплодних овнова расе "Wirtenmberg". Удружење је за своје чланове набавило четрнаест приплодних овнова ове расе који су подељени Вуковић Мирославу из Шепшина, Ћосић Миодрагу из Велике Иванче (2 ком.), Јованчевић Бобану из Влашке, Жујовић Дејану из Рајковца, Радишић Драгану из Рабровца, Радивојевић Петру из Јагњила, Ескић Радмилу из Ковачевца, Радосављевић Радовану из Ковачевца (2 ком.), Матејић Живојину из Јагњила и Јаношевић Љубомиру из Мале Врбице.

Удружење произвођача свиња "Варовнице" − Влашка је за свој пројекат "Норвешки Ландрас у Младеновцу" набавило својим члановима 12 супрасних назимица ове расе за шта је утрошено 405.000 динара одобрених средстава и 61.560 динара сопственог учешћа Удружења. Ово Удружење расподелило је 12 назимица својим члановима у две групе. У првој групи којој су грла испоручена у јануару 2010. године били су Добривоје Петровић из Села Младеновца, Зоран Мирковић из Влашке, Дејан Ивановић из Влашке, Драгољуб Крсмановић из Марковца, Драган Вујић из Влашке и Владан Јованчевић из Влашке.

Другој групи грла ће према уговору бити испоручена током априла и маја ове године, и то следећим произвођачима : Драгану Манојловићу из Марковца, Дарку Тодоровићу из Влашке, Милану Борикићу из Села Младеновца, Драгану Крсмановићу из Марковца, Ивици Јованчевићу из Влашке и Срећку Срећковићу из Марковца.

Друштво пчелара "Космај" − Младеновац , на конкурсу за финасирање пројеката пољопривредних удружења добило је 350.000 динара за реализацију пројекта "Здравље из саћа". Већи део средстава (339.942 дин.) утрошен је за куповину сертификоване увозне амбалаже за чување намирница за људску исхрану по ХАСАП стандарду, док је остатак средстава утрошен за превоз амбалаже од добављача. Свих 1100 канти, запремине 32 литара, подељено је у трајно власништво 92 пчелара који су уписали своје пчелињаке у државни регистар.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.