logo

Спорт

Почело је са Брус Лијем

Када је карате стигао у Младеновац крајем седамдесетих година прошлог века, била је то занимација неколицине момака инспирисаних филмовима вечитог Брус Лија. Оснивањем Карате клуба "Младеновац", пре 35 година постављен је стуб развоја најтрофејнијег спорта у нашем граду.

Поводом прошлонедељеног успеха Карате клуба "Младеновац" на Купу Србије, али и поводом свих досадашњих тимских и појединачних успеха чланова овог клуба, млади спортисти, тренери и руководство били су гости Градске општине Младеновац.

Директора клуба, Драгослава Стојковића, тренере Александра Ранисављевића и Слађану Стојковић, као и најмлађе и оне старије такмичаре, испред Градске општине Младеновац угостили су др Јасминка Прокић, помоћник председника оптшине и Богдан Вуксановић, члан Општинског већа.

Јасминка Прокић, помоћник председника општине, рекла је да је стручни тим овог клуба допринео не само развоју каратеа у Младеновцу, већ и у Србији.

–  Клуб постоји већ 35 година, које су испуњене успесима, али рекла бих нешто о једном аспекту који је мени посебно близак. Пратећи овај клуб као лекар пуних 27 година, прегледајући све ове спортисте, схватила сам да је карате спорт за који се у правом смислу може рећи - у здравом телу, здрав дух. Васпитање најмлађих категорије је на високом нивоу, јер када те деце дођу на преглед види се дисциплина која је научена у клубу. Све то сведочи да постоји јак тимски рад и зато су постигнути сви ови резултатати – рекла је Прокићева и обећала даљу помоћ општине клубу.

Драгослав Стојковић, директор клуба и председник Спортског савеза Младеновца, нагласио је да је ова мала општине изнедрила многе шампионе, не само у каратеу, већ и у осталим спортовима.

– Наш клуб је прошле недеље на Купу Србије био најуспешнији од преко 70 клубова који су се такмичили. Ми смо у млађим категоријама у обе дисциплине, били најуспешнији клуб и већ по ко зна који пут показали да заслужујемо епитет најуспешнијег спортског колектива у Младеновцу. Оно што нас обевезује је да из године у годину морамо да потврђујемо те резултате. Као представник струке, морам да кажем да гајимо све дисциплине, кате и борбе. Међутим, оно на шта сам најпоноснији, поред шампиона које стварамо сваке године, јесу наши тренери. Овај клуб је познат да од шампиона ствара врхунске тренере. Тако је и данас када тим воде Александар Ранисављавић и Слађана Стојковић.

Као неко ко свакодневно прати развој младих спортиста тренер Александар Ранисављевић, подсетио је на скорашње нејвеће успехе чланова клуба.

– За ових 35 година постојања ми нисмо имали, и немамо, ни једног спонзора. Једноставно такве су прилике, и утолико нам више значи подршка општине без које не бисмо могли да функционишемо и правимо ове резултате – рекао је Ранисављевић.

Шампионка Слађана Стојковић, данас тренер, успешну каријеру је започела пре 18 година у Карате клубу "Младеновац". Као неко ко познаје стање у свим клубовима са сигурношћу каже да Катаре клуб "Младеновац" има најперспективнију карате школу у Србији.

– То су све кандидати за репрезентацију Србије. Ми смо ту због ове деце и верујем да они осећају клуб као своју породицу – рекла је Стојковићева.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.