logo

Спорт

Младеновац "ремизирао", победе Ковачевца и Шумадије

Младеновац "ремизирао", победе Ковачевца и ШумадијеПровала облака која је у другом полувремену суботњег меча захватила градски стадиону на Селтерсу била је савезник екипи Београда која је успела да у последњих двадесетак минута издржи офанзиву Младеновца и оде кући непоражена. Упркос ремију још један добар наступ Младеновчана пред домаћом публиком. Ковачевац који је је код куће тукао Срем и Јагњилци који су се са гостовања Графичару вратили са три бода учинили су да минули викенд буде успешан за наше клубове у Српској лиги.

МЛАДЕНОВАЦ - БЕОГРАД (1 : 1) 1 : 1 − Тешка оморина пред почетак меча "оковала " је ноге обе екипе тако да су првих петнаестак минута протекли у међусобном опипавању снага без отвореније игре која би угрозила оба голмана. Ипак, ствари са мртве тачке покренуо је капитен гостију Петковић у 17. минуту. Лопта му је "села" на пуну и искоса са десне стране топовским шутем матира немоћног Прековића. Иако су рано примили гол, играчи Младеновца нису посустали већ су наставили у још јачем темпу и још срчаније навалили на госте те показали да нема одустајања ни кад се губи. Тако су дефанзивци гостију десет минута пре краја успели да скину лопту са главе Перовићу, али је зато Перке у 40. минуту искусно проиграо Вукмировића који је лагано савладао голмана гостију. На другој страни у смирај полувремена збуњност одбране Младеновца користи центарфор Кекић али му Прековић храбро утрчава у шут и спречава сигуран гол. Друго полувреме почиње јаким пљуском који је растерао публику по оближњим надстрешницама, а искусним гостима очигледно одговарао. Првих двадесетак минута домаћи су били блокирани што гости на срећу нису искористили. Завршница припада Младеновцу који креће офанзивно и сабија госте на њихову половину. Ређају се шансе и слободњаци, али без успешне завршнице. На центаршут у 82. минуту високи Галин се издиже над букетом играча оба тима али бива повучен. Домаћи траже пенал, али судија Дивјак одмахује руком. На другој страни за узбудљиву завршницу потрудио се играч гостију Чуквас који јаким шутем погађа пречку голмана Прековића.

КОВАЧЕВАЦ - СРЕМ (2 : 1) 1 : 0 − Пред већ традиционално пуним стадионом Ковачевац је убележио још три бода. Да гости из Јакова нису дошли на пикник у Ковачевац показао је Павловић чији шут у 7. минуту завршава тик поред стативе. На супротној страни Бранежац покушава да лобује голамана са двадесетак метара али високи Чичаревић успева да врхом прстију пребаци лопту преко пречке. Гостујући дефанзивац у 17. минуту игра руком, судија показује на белу тачку, а Бранежац доводи домаће у вођство. Срем је био близу поравњања у 26. минуту али слободњак са двадесетак метара завршава на пречки домаћих. У наставку Ковачевац брзо дуплира предност преко Гавриловића који топовским шутем у 53. минуту матира голмана Чичаревића. У финишу гости су преко Станојчића у 84. минуту успели да ублаже пораз.

ГРАФИЧАР - ШУМАДИЈА (0 : 1) 0 : 1 − Јагњилци су до важне победе на гостовању стигли у 14. минуту преко Николића и ту предност успели да сачувају до краја меча. Иако су се прилике ређале на обе стране, нарочито током првог полувремена, тас на ваги остао је на страни Шумадије.


РЕЗУЛТАТИ 5. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ БЕОГРАД 09/10.

Ковачевац - Срем (2:1)
Младеновац - Београд (1:1)
Ресник - Палилулац (0:1)
Графичар - Шумадија (0:1)
БАСК - Раднички (О) (1:0)
Хајдук - Сопот (3:2)
Синђелић - Железничар (1:1)
Вождовац - Дорћол (1:1)


ПАРОВИ СЛЕДЕЋЕГ КОЛА

СРЕМ − ДОРЋОЛ
ЖЕЛЕЗНИЧАР − ВОЖДОВАЦ
СОПОТ − СИНЂЕЛИЋ
РАДНИЧКИ (О) − ХАЈДУК
ШУМАДИЈА − БАСК
ПАЛИЛУЛАЦ − ГРАФИЧАР
БЕОГРАД − РЕСНИК
КОВАЧЕВАЦ − МЛАДЕНОВАЦ

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.