logo

Спорт

Јагњилци гурају напред

Јагњилци гурају напредПосле десетог кола Српске лиге укупно седам бодова је "стигло" у општину. ОФК Младеновац је ремизирао и пропустио шансу да на домаћем терену добије БАСК и отргне се из резултатске кризе. Са друге стране предност домаћег терена искористили су Ковачевац победом над Хајдуком и Шумадија која је савладала Дорћол и потврдила прошлогодишње амбиције да пређе у виши ранг. Овом победом Јагњилци су избили на друго место, два бода иза водећег Ресника.

ШУМАДИЈА - ДОРЋОЛ (1 : 0) 2 : 0 − На италијанској "чизми" увелико се препричава Станковићев гол са 50 метара у дуелу Ђенове и Интера, док ће Јагњилци дуго памтити гол свог штопера Николића који је са 60 метара савладао голмана Дорћолаца. Наиме, у 72. минуту Николић је са своје половине опалио по лопти која пада пред голмана Дорословца, удара у земљу и у чудној путањи прескаче чувара мреже и завршава у мрежи гостију. Иако су гости већ у 2. минуту имали одличну шансу када је Булатовић сам са пет метра тукао главом преко гола, домаћин је први дошао до вођства. Симић је у 14. минуту додао лопту до бека Гавриловића који погађа рогаљ гола Дорославца. Јагњилци су наставили са офанзивом и шансама али голман гостију је био не висини задатка све до поменутог гола у 72. минуту и коначног резултата.

КОВАЧЕВАЦ - ХАЈДУК (0 : 0) 2 : 1 − Домаћин је за само седам минута завршнице меча успео да сломи госте са Лиона. Мреже су мировале све до 75. минута када је искусни Бранежац шутем по земљи савладао голмана Хајдука. Седам минута касније, у свом стилу, Милан Ђорђевић - Змија после слалома кроз противничке играче шутира са 18 матара, а на одбијену лопту налеће Јевић који је закуцава под пречку. Гости су успели у 88. минуту да смање предност преко Богдановића који је лобирао истрчалог голмана Лукића.


РЕЗУЛТАТИ 10. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ БЕОГРАД 09/10.

Младеновац - БАСК (0:0)
Ковачевац - Хајдук (2:1)
Београд - Синђелић (1:4)
Палилулац - Вождовац (0:1)
Шумадија - Дорћол (2:0)
Раднички (О) - Железничар (1:0)
Срем - Сопот (1:0)
Ресник - Графичар (2:1)


ПАРОВИ СЛЕДЕЋЕГ КОЛА

ГРАФИЧАР − СРЕМ
ХАЈДУК − МЛАДЕНОВАЦ
СИНЂЕЛИЋ − КОВАЧЕВАЦ
ВОЖДОВАЦ − БЕОГРАД
ДОРЋОЛ − ПАЛИЛУЛАЦ
ЖЕЛЕЗНИЧАР − ШУМАДИЈА
СОПОТ − РАДНИЧКИ (О)
БАСК − РЕСНИК

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.