logo

Спорт

Првенство Србије у шаху за слепе и слабовиде у Младеновцу

Појединачно Првенство Србије у шаху за слепе и слабовиде, одржава се од 29. јуна до 3. јула у Младеновцу, у мотелу "Романса". На финалном турниру учествује десет такмичара из целе Србије.

Организатор такмичења је Национални спортски Савез слепих и слабовидих Србије у сарадњи са локалном организацијом у Младеновцу. Покровитељ првенства је градска општина Младеновац. Такмичаре је данас обишао и поздравио Драган Марковић, члан Већа градске општине Младеновац, и пожелео им пријатан боравак у нашем граду.

Како нам је рекао Саша Божић, републички шаховски судија, на финалном турниру учествују такмичари из Крагујевца, Суботице, Ниша, Прокупља, Београда, Новог Сада, који су уједначени по снагама.

– Фаворита тренутно нема. Игра се по "Бергеровом систему" у девет кола. Драго нам је да се после дуго година првенство опет одржава у Младеновцу. Домаћин се заиста потрудио да имамо све услове за игру, добар смештај, исхрану и интернет. Темпо игре је сат и по по играчу, тако да партија траје и до четири и по сата, па и нема неког времена за друге активности. Захвалио бих се домаћину и градској општини Младеновац на помоћи у организацији турнира –  рекао је Божић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.